19/06/2024 19/06/2024 Την Κυριακή, 16 Ιουνίου, το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στη Νέα Μηχανιώνα της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς το, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 50 ετών από την ίδρυση της, λαϊκό πανηγύρι. Το πανηγύρι έλαβε χώρα στο λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας και οργανώθηκε επιτυχώς από τις δύο ενορίες της, τον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης και...
19 Ιουνίου, 2024 - 8:15
Τελευταία ενημέρωση: 19/06/2024 - 8:17

Ενοριακό λαϊκό πανηγύρι στη Νέα Μηχανιώνα

Διαδώστε:
Ενοριακό λαϊκό πανηγύρι στη Νέα Μηχανιώνα

Την Κυριακή, 16 Ιουνίου, το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στη Νέα Μηχανιώνα της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς το, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 50 ετών από την ίδρυση της, λαϊκό πανηγύρι.

Το πανηγύρι έλαβε χώρα στο λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας και οργανώθηκε επιτυχώς από τις δύο ενορίες της, τον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης και τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Το πανηγύρι τίμησαν με την παρουσία τους ο φιλοξενούμενος από τον οικείο ποιμενάρχη, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος, ο Σεβασμιώτατος κ. Ιουστίνος και ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Θεόδωρος Τζέκος.

Την εκδήλωση άνοιξε η φιλαρμονική του Ιερού Ναού της Παναγίας Φανερωμένης και εν συνεχεία τη σκυτάλη έλαβε η χορωδία του ίδιου ιερού Ναού.

Ακολούθησε η προβολή ντοκιμαντέρ, παραγωγή των δύο ενοριών, τα οποία παρουσιάσαν την ιστορία των ενοριών και τη σύγχρονη δράση τους.

Τέλος, τμήματα παιδικού χορευτικού και ενηλίκων παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς. Η εκδήλωση έκλεισε με λαϊκό γλέντι και με παράθεση πλουσίων κερασμάτων από τις δυο ενορίες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων