06/06/2024 06/06/2024 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 6η Ιουνίου 2024, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής του στρατοπέδου «Νταλίπη». Λόγω στενότητας του υπάρχοντος Ιερού Ναού, η Θεία Λειτουργία τελέστηκε υπαιθρίως, στον αύλειο χώρο του Ναού. Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, κατόπιν ευγενικής προσκλήσεως του Διοικητού της Σχολής Πολέμου Στρατού...
06 Ιουνίου, 2024 - 17:05
Τελευταία ενημέρωση: 06/06/2024 - 17:08

Ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς ιερούργησε στο ναό του στρατοπέδου «Νταλίπη»

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς ιερούργησε στο ναό του στρατοπέδου «Νταλίπη»

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 6η Ιουνίου 2024, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής του στρατοπέδου «Νταλίπη».

Λόγω στενότητας του υπάρχοντος Ιερού Ναού, η Θεία Λειτουργία τελέστηκε υπαιθρίως, στον αύλειο χώρο του Ναού.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, κατόπιν ευγενικής προσκλήσεως του Διοικητού της Σχολής Πολέμου Στρατού Ξηράς, Ταξιάρχου κ. Αναστασίου Κυριακίδη.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν κληρικοί της τοπικής Εκκλησίας και ο υπεύθυνος στρατιωτικός Ιερέας π. Δημήτριος Παπαστέργιος.

Κατά τη διακονία του κηρύγματος, ο Σεβασμιώτατος με λόγο απλό και συνάμα θεολογικό και με αφορμή τον διάλογο Χριστού και Σαμαρίτειδος, επεσήμανε πως ο καθείς μπορεί να συναντήσει τον Θεό στη ζωή του, αρκεί να μην Τον προσπεράσει.

Η συνάντηση αυτή απαιτεί ταπείνωση, αγαθή διάθεση και εγρήγορση, αρετές που προβάλλονται μέσα από την στάση της Σαμαρείτιδος απέναντι στον λόγο του Χριστού.

Ο Χριστός κάνει τα πάντα για να φανερωθεί στον άνθρωπο, χρειάζεται όμως ο άνθρωπος να έχει ανοιχτούς τους πνευματικούς του οφθαλμούς για να εντοπίσει την παρουσία του Χριστού στη ζωή του.

Και κατέληξε λέγοντας ότι «η σημερινή λατρευτική Σύναξη αποτελεί μια αποκάλυψη του Χριστού σε εμάς και παράλληλα μια πρόσκληση σε διάλογο με Αυτόν. Θα είναι, στ’ αλήθεια, λυπηρό τούτη την θεία πρόσκληση να την προσπεράσουμε αδιαφορώντας».

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν, εκτός του οικοδεσπότου Ταξιάρχου, ο Διοικητής της ΜΕΡΥΠ, Υποστράτηγος κ. Δημήτριος Αραμπατζής, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, σπουδαστές στρατιωτικοί της Σχολής και οπλίτες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων