06/06/2024 06/06/2024 Για την αδικία που έγινε στο Κυβερνείο (“Παλατάκι”) της Καλαμαριάς, όπου η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου δεν έδωσε άδεια για την τέλεση ιερών ακολουθιών στον Ιερό Ναό που βρίσκεται εντός του χώρου αλλά επέτρεψε την διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων, μίλησε ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, στο ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5.  Πατήστε ΕΔΩ για να ακούσετε...
06 Ιουνίου, 2024 - 9:24
Τελευταία ενημέρωση: 06/06/2024 - 9:33

Ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς για το “Παλατάκι” (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς για το “Παλατάκι” (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Για την αδικία που έγινε στο Κυβερνείο (“Παλατάκι”) της Καλαμαριάς, όπου η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου δεν έδωσε άδεια για την τέλεση ιερών ακολουθιών στον Ιερό Ναό που βρίσκεται εντός του χώρου αλλά επέτρεψε την διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων, μίλησε ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, στο ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5. 

Πατήστε ΕΔΩ για να ακούσετε τα όσα είπε ο Σεβασμιώτατος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως αιτία της απόρριψης του αιτήματος από την πλευρά της ΕΤ.Α.Δ. ήταν η επικινδυνότητα του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου. Ωστόσο, από 31 Μαϊου έως 2 Ιουνίου στον χώρο που κρίθηκε ακατάλληλος για την τέλεση των ιερών ακολουθιών δόθηκε κανονικά άδεια για μουσικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή κόσμου. “Ευλόγως, λοιπόν, τίθενται ερωτήματα: Τι μεσολάβησε και κατέστη λειτουργικός ο χώρος του Κυβερνείου μέσα σε ελάχιστο χρόνο, λιγότερο από 10 ημέρες; Ο μικρός αριθμός των πιστών στις ακολουθίες κινδυνεύει περισσότερο από τον μεγαλύτερο αριθμό των συμμετεχόντων στις μουσικές εκδηλώσεις, κυρίως νέων; Μήπως γίνεται επιλεκτική παραχώρηση του χώρου;” ρωτά η Ιερά Μητρόπολη και καλεί την αρμόδια αρχή να δώσει τις δέουσες και πειστικές απαντήσεις. (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά).

Φωτογραφία αρχείου: Ραφαήλ Γεωργιάδης, ope.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων