23/06/2024 23/06/2024 Με συγκίνηση και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε φέτος η εορτή της Πεντηκοστής, κατά την οποία πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Ακτής Θερμαϊκού. Όρθρου βαθέος τελέστηκε η ακολουθία του Όρθρου κατά την οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας. Γραφειο ρεπορτάζ ope.gr Εν συνεχεία, τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός της γονυκλισίας ανεπέμφθησαν δε...
23 Ιουνίου, 2024 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 23/06/2024 - 16:08

Ο Μητροπολίτης Βρυούλων στην εορτή της Πεντηκοστής στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ακτής Θερμαϊκού

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Βρυούλων στην εορτή της Πεντηκοστής στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ακτής Θερμαϊκού

Με συγκίνηση και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε φέτος η εορτή της Πεντηκοστής, κατά την οποία πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Ακτής Θερμαϊκού. Όρθρου βαθέος τελέστηκε η ακολουθία του Όρθρου κατά την οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας.

Γραφειο ρεπορτάζ ope.gr

Εν συνεχεία, τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός της γονυκλισίας ανεπέμφθησαν δε ιεροπρεπώς οι θεσπέσιες και κατανυκτικότατες ευχές της γονυκλισίας, που αποτελούν θησαυρό πνευματικότητας και καλλιεπείας, καθώς συμπυκνώνουν την πίστη, την εμπειρία και την ελπίδα μας προς τον Θεό. Κατά την ημέρα αυτή εορτάζουμε την έλευση του Αγίου Πνεύματος στους Αποστόλους και σε όλους τους πιστούς όλων των αιώνων.

Όπως είχε υποσχεθεί ο αναστημένος Χριστός στους μαθητές του, μετά την Ανάληψή του, απέστειλε το Άγιο Πνεύμα σε αυτούς και ξεκίνησαν το κήρυγμα του Ευαγγελίου σε όλο τον κόσμο.

Το εσπέρας σήμερον πρόκειται να τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου. Εν συνεχεία δε θα λάβει χώρα η Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Τριάδας εις τας οδούς της ομωνύμου κωμοπόλεως.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων