Ι.Μ. Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς
30 Οκτωβρίου, 2023

Ομιλία Γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινού στην Καλαμαριά για τον θεσμό της οικογένειας (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:

Με κεντρικό ομιλητή τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντα Εφραίμ, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023, στο Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, η έναρξη των συναντήσεων της συντροφιάς νέων ζευγαριών. 

Καλαμαριά: Ραφαήλ Γεωργιάδης/ ope.gr

Την έναρξη των συναντήσεων κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος με την καθιερωμένη προσευχή. Στη συνέχεια ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τον Γέροντα Εφραίμ για την παρουσία του στην προσφυγική Μητρόπολη και για την πνευματική τροφή που προσφέρει.

Ο Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε στην σημασία του θεσμού της οικογένειας, στην ανατροφή των παιδιών και μίλησε για τον ρόλο της οικογένειας στην εκκλησία. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση όπου ο Γέροντας απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις – απορίες των ακροατών.

“Ο σκοπός του γάμου είναι όπως ο σκοπός του μοναχού, δηλαδή η ένωση με τον Χριστό”, είπε σε σημείο της ομιλίας του ο Γέροντας Εφραίμ. “Έγγαμοι και μοναχοί έχουμε τον ίδιο στόχο και τον ίδιο σκοπό”, πρόσθεσε.  Ο Γέροντας Εφραίμ προέτρεψε τους ακροατές να ζουν πνευματική ζωή καθώς μόνο έτσι μπορεί να επιτευχθεί ο πραγματικός σκοπός της οικογένειας και του γάμου.

Η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου ήταν κατάμεστη από νέα ζευγάρια και κληρικούς που ήρθαν να ακούσουν τον λόγο παρηγοριας και ενίσχυσης σε αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύουμε.

Διαβάστε επίσης: 

Θυρανοίξια Ιερού Παρεκκλησίου του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού στη Νέα Κρήνη

Διαδώστε: