Ι.Μ. Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς
23 Αυγούστου, 2024

Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στην Παναγία Φανερωμένη Ν. Μηχανιώνας (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:

Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024 στον περικαλλή, προσκυνηματικό Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης στη Ν. Μηχανιώνα της Θεσσαλονίκης προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Στην Πανηγυρική  Θεία Λειτουργία  συμμετείχαν ο Παναγιώτατος  Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας και Ν. Χαλκηδόνας κ. Γαβριήλ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιερσέης κ. Απόστολος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόμπας και Τανζανίας κ. Χρυσόστομος, ο  Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Αθηναγόρας και ο Επιχώριος Μητροπολίτης Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας με ρέοντα, γλαφυρό λόγο ανακάλεσε, από τις δέλτους της Ιστορίας, τον ξεριζωμό των προσφύγων της Μικράς Ασίας,  την εγκατάστασή τους στη νέα πατρίδα, τη Ν. Μηχανιώνα.

Ο άγιος Νεαπόλεως υπογράμμισε ιδιαιτέρως την δυνατή πίστη των εκριζωθέντων, η οποία τούς  έδωσε έμπνευση και δύναμη  να μεταφέρουν, μέσα στη δίνη της καταστροφής, τη θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης που αποτελεί λιμάνι και καταφύγιο για τους πιστούς.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Ιουστίνος στον ακροτελεύτιο λόγο του, αφού ευχαρίστησε με θέρμη τους πιστούς- που φέτος προσέγγισαν τις 60.000 χιλιάδες- τους παρακίνησε να μείνουν «εδραιωμένοι και σταθεροί στην πίστη του Χριστού, συνδεδεμένοι με την αγία Του Εκκλησία»!

 

 

Διαδώστε: