Ι.Μ. Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς
20 Αυγούστου, 2024

Πρόγραμμα εορτασμού Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Νέας Μηχανιώνας

Διαδώστε:

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, με ιδιαίτερη πνευματική χαρά, προετοιμάζεται να εορτάσει και φέτος την χαρμόσυνη ημέρα της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στις 22 και 23 Αυγούστου 2024, κατά την οποία πανηγυρίζει ο περικαλλής Ιερός Ναός της Παναγίας Φανερωμένης στη Νέα Μηχανιώνα, όπου και φυλάσσεται η θαυματουργός και περίπυστος εικόνα της Θεοτόκου, το σέμνωμα της Τοπικής Εκκλησίας.

Κατά τον εορτασμό, που συμπίπτει με την συμπλήρωση των 50 ετών από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεώς Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, θα προστούν Αρχιερείς που διαποιμένουν Ιερές Μητροπόλεις που έχουν σχέση με την επέτειο αυτή.

Το εορταστικό πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών έχει ως εξής:

20:00 μ.μ.: Πανηγυρικός Εσπερινός και Εγκώμια προς την Παναγία Φανερωμένη, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιερσέης, κ. Αποστόλου.

 

19:00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ.

21:00 μ.μ.: Λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνος.

 

07:00 π.μ.: Πανηγυρικός Όρθρος και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ. Βαρνάβα.

Εν συνεχεία, Δέηση  ενώπιον της θαυματουργού ιεράς εικόνος της Παναγίας Φανερωμένης και ευλογία ανθέων υπό του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου.

 

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς απευθύνει πρόσκληση στον πιστό και Θεοτοκόφιλο λαό  του Θεού να προσέλθει στο ιερό προσκύνημα, για να αντλήσει ευλογία και δύναμη από την παρουσία της Παναγίας μας.

Διαδώστε: