01/07/2024 01/07/2024 Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία άλλα δυο ενοριακά πανηγύρια στις ενορίες του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Παύλου Νέας Κρήνης Καλαμαριάς, με αφορμή τη συμπλήρωση πεντηκονταετίας από την ίδρυση της Μητροπόλεως. Το πρώτο, της ενορίας της Αγίας Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε το εσπέρας της Τρίτης, 25 Ιουνίου, και το δεύτερο, της ενορίας Αγίου Παύλου, το εσπέρας...
01 Ιουλίου, 2024 - 14:52
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2024 - 14:41

Συνέχεια λαϊκών ενοριακών πανηγύρεων στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς

Διαδώστε:
Συνέχεια λαϊκών ενοριακών πανηγύρεων στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία άλλα δυο ενοριακά πανηγύρια στις ενορίες του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Παύλου Νέας Κρήνης Καλαμαριάς, με αφορμή τη συμπλήρωση πεντηκονταετίας από την ίδρυση της Μητροπόλεως.

Το πρώτο, της ενορίας της Αγίας Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε το εσπέρας της Τρίτης, 25 Ιουνίου, και το δεύτερο, της ενορίας Αγίου Παύλου, το εσπέρας της 29 Ιουνίου, ανήμερα της πανηγύρεως του Ναού.

Στο πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής, την εκδήλωση άνοιξε ο βυζαντινός χορός του Ιερού Ναού και εν συνεχεία, η γυναικεία χορωδία του Ναού τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια.

Ακολούθησε η προβολή του επετειακού ντοκιμαντέρ, μέσα από το οποίο παρουσιάστηκε η ιστορία της ιδρύσεως της ενορίας από τους πρόσφυγες προγόνους μας και η εξέλιξή της μέχρι το σήμερα.

Κατόπιν, ο πολιτιστικός σύλλογος προσφύγων Μικρασιατών Νέας Κρήνης «Η Αγία Παρασκευή», με συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας, παρουσίασε ένα όμορφο καλλιτεχνικό παραδοσιακό πρόγραμμα με τραγούδια και χορούς της Ιωνικής γης.

Στο πανηγύρι του Αγίου Παύλου, η εκδήλωση ξεκίνησε με βυζαντινούς ύμνους και ακολούθησε σύντομη παρουσίαση της ιστορίας του Ναού, με την προβολή ντοκιμαντέρ.

Εν συνεχεία, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο απέδωσε τιμητική πλακέτα στον κτήτορα του Ναού, π. Ιωάννη Πιπερά, για τις άοκνες και επίπονες προσπάθειες που κατέβαλε καθ’ όλη τη διάρκεια της ιερατικής του διακονίας για την ανέγερση του Ναού.

Ακολούθησε μουσικοχορευτική βραδιά, με ζωντανή μουσική και τραγούδια με ερμηνεύτρια την κ. Εύη Κουτσαφτάκη.

Πλήθος ενοριτών προσήλθαν και στα δύο πανηγύρια.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων