26/06/2024 26/06/2024 Την Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024, σε αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, στην Ναύπακτο, έγιναν οι εξετάσεις των μαθητών της Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και αγίου Βλασίου, για το εκκλησιαστικό και σχολικό έτος 2023-2024. Οι παρόντες στην εξέταση μαθητές εξετάσθηκαν από τον δάσκαλο τους κ. Παντελή Αναστασόπουλο, πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού...
26 Ιουνίου, 2024 - 14:50
Τελευταία ενημέρωση: 26/06/2024 - 14:51

Μητρόπολη Ναυπάκτου: Εξετάσεις μαθητών της Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής

Διαδώστε:
Μητρόπολη Ναυπάκτου: Εξετάσεις μαθητών της Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής

Την Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024, σε αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, στην Ναύπακτο, έγιναν οι εξετάσεις των μαθητών της Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και αγίου Βλασίου, για το εκκλησιαστικό και σχολικό έτος 2023-2024.

Οι παρόντες στην εξέταση μαθητές εξετάσθηκαν από τον δάσκαλο τους κ. Παντελή Αναστασόπουλο, πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού της Ναυπάκτου, παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ιεροθέου, ο οποίος με ερωτήσεις και παρεμβάσεις κατά την εξέταση, προκαλούσε τους μαθητές να εμβαθύνουν στην επιστήμη της εκκλησιαστικής Μουσικής, αλλά και στην σπουδαιότητα της ψαλτικής τέχνης για την λατρεία της Εκκλησίας.

Από την Διοικούσα Επιτροπή της Σχολής, στην οποία πρόεδρος είναι ο Σεβ. Μητροπολίτης κ.Ιερόθεος, ήταν παρόντες στις εξετάσεις ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π.Θωμάς Βαμβίνης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής και ο Ταμίας της κ. Δημήτριος Καλογερής, Β΄ Ιεροψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού του αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου.

Η Σχολή αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για νέους της περιοχής της Ναυπάκτου, αλλά και μεγαλύτερους να μυηθούν στην επιστήμη και την υψηλή τέχνη της εκκλησιαστικής ψαλμωδίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων