12/03/2021 12/03/2021 Εστιάζοντας στην αξία της προσευχής, η Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου ανακοινώνει πως οι ιερείς της κάθε Κυριακή απόγευμα, κατά τους κατανυκτικούς Εσπερινούς της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιούν ομιλίες με αναμετάδοση από το διαδικτυακό κανάλι της Μητροπόλεως. Το γενικό θέμα όλων των ομιλιών θα είναι «Η προσευχή» και την πρώτη ομιλία με...
12 Μαρτίου, 2021 - 15:34
Τελευταία ενημέρωση: 12/03/2021 - 15:16

Θέμα «Η προσευχή» στους κατανυκτικούς της Μητρ. Ναυπάκτου

Διαδώστε:
Θέμα «Η προσευχή» στους κατανυκτικούς της Μητρ. Ναυπάκτου

Εστιάζοντας στην αξία της προσευχής, η Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου ανακοινώνει πως οι ιερείς της κάθε Κυριακή απόγευμα, κατά τους κατανυκτικούς Εσπερινούς της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιούν ομιλίες με αναμετάδοση από το διαδικτυακό κανάλι της Μητροπόλεως.

Το γενικό θέμα όλων των ομιλιών θα είναι «Η προσευχή» και την πρώτη ομιλία με τίτλο: «Το μυστήριο της προσευχής» θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 14 Μαρτίου κατά τον Εσπερινό της Συγχωρήσεως, στον Ιερό Μητροπο­λι­τικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος.

Οι ομιλίες θα γίνονται τηρουμένων όλων των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, γι’ αυτό θα υπάρχει και η αναμετάδοση μέσω διαδικτύου.

Παρακάτω θα δείτε το πρόγραμμα των επόμενων ομιλιών, όπως ανακοινώθηκε:

Α΄ Κυριακή Νηστειών, της Ορθοδοξίας, 21 Μαρτίου

Αρχιμ. π. Ειρηναίος Κουτσογιάννης, Ιεροκήρυκας: «Τα είδη και οι τρόποι προσευχής»

Β΄ Κυριακή Νηστειών, Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, 28 Μαρτίου

Πρωτοπρ. π. Γεώργιος Παπαβαρνάβας, Εφημέριος Ι.Ν.Αγίας Παρασκευῆς: «Προσεύχομαι με τους ψαλμούς του Προφητάνακτος Δαυίδ»

Γ΄ Κυριακή Νηστειών, Σταυροπροσκυνήσεως, 4 Ἀπριλίου

Αρχιμ. π. Πολύκαρπος Παστρωμάς, Ηγούμενος Ἱ. Μονής Αμπελακιωτίσσης: «Πάτερ μου, εἰ δυνατόν ἐστι, παρελθέτω ἀπ᾿ ἐμοῦ τό ποτήριον τοῦτο· πλὴν οὐχ ὡς ἐγὼ θέλω, ἀλλ᾿ ὡς σύ» (Ματθ. κστ΄, 39)

Δ΄ Κυριακή Νηστειών, Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος, 11 Απριλίου

Αρχιμ. π. Καλλίνικος Γεωργᾶτος, Πρωτοσύγκελλος: «Λύπης λύση»

Ε΄ Κυριακή Νηστειών, Αγίας Μαρίας της Αιγυπτίας, 18 Απριλίου

Πρωτοπρ. π. Θωμάς Βαμβίνης, Αρχιερατικός Επίτροπος Ναυπάκτου: «Η οσία Μαρία η Αιγυπτία, τύπος προσευχομένου»

Από την Μητρόπολη υπενθυμίζεται ότι και κατά τη διάρκεια της Μ. Τεσσαρακοστής, κάθε Δευτέρα (εκτός της Καθαράς) ώρα 7:00μμ θα μεταδίδονται οι ποιμαντικές ομιλίες του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιεροθέου (δήλωση συμμετοχής στο [email protected])

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων