10/10/2018 11/10/2018 Την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού με την ευκαιρία της έναρξης των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως «Ιωσήφ ο Υμνογράφος» στην όμορφη και φιλόξενη αίθουσα «Ξενία». Αμέσως μετά τον Αγιασμό, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Καλλιακμάνης,...
10 Οκτωβρίου, 2018 - 10:05
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2018 - 10:16

Αγιασμός στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Νεαπόλεως

Διαδώστε:
Αγιασμός στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Νεαπόλεως

Την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού με την ευκαιρία της έναρξης των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως «Ιωσήφ ο Υμνογράφος» στην όμορφη και φιλόξενη αίθουσα «Ξενία».

Αμέσως μετά τον Αγιασμό, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Καλλιακμάνης, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανέπτυξε εμπεριστατωμένα, εύστοχα και με σαφήνεια το θέμα «Το ήθος και τα γυρίσματα της Βυζαντινής Μουσικής».

Ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε τον ομιλητή της ημέρας, τον Διευθυντή της Σχολής κ. Δήμο Παπατζαλάκη και τους συνεργάτες του καθώς και όλους τους γονείς και τους μαθητές της Σχολής, τόνισε την αξία και τη συμβολή της Βυζαντινής Μουσικής στην καλλιέργεια του ορθόδοξου ήθους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων