19/10/2023 19/10/2023 Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τέλεσε αγιασμό, για την έναρξη του ιεραποστολικού έτους, στις Συνάξεις των Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής και των Κατηχητικών. Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μιλκας, αφορμώμενος από τον 50ο ψαλμό, ανέλυσε διεξοδικά την αρετή της μετάνοιας και αναφέρθηκε εκτενώς στο απύθμενο βάθος της αγάπης...
19 Οκτωβρίου, 2023 - 8:38
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2023 - 8:59

Αγιασμός στην έναρξη Κύκλων και διοριστήρια Κατηχητών από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως Βαρνάβα

Διαδώστε:
Αγιασμός στην έναρξη Κύκλων και διοριστήρια Κατηχητών από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως Βαρνάβα

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τέλεσε αγιασμό, για την έναρξη του ιεραποστολικού έτους, στις Συνάξεις των Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής και των Κατηχητικών.

Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μιλκας, αφορμώμενος από τον 50ο ψαλμό, ανέλυσε διεξοδικά την αρετή της μετάνοιας και αναφέρθηκε εκτενώς στο απύθμενο βάθος της αγάπης του Θεού.

Την ευχή του Σεβασμιωτάτου πήραν περίπου 200 κυκλάρχες και κυκλάρχισσες, για να ξεκινήσουν τη σπορά του λόγου του Θεού, και περισσότεροι από 300 κατηχητές και κατηχήτριες.

Στη Σύναξη των Κατηχητών ομιλητής ήταν ο κ. Χρυσόστομος Σταμούλης, Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. Ο  πανεπιστημιακός δάσκαλος ανέπτυξε το θέμα: «Σχόλια για μια ευχαριστηριακή ζωή».

Ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε ότι ανέθεσε τη Διεύθυνση του Γραφείου Ιδρύματος Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως στον Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Πολυχρονιάδη.

Μετά το πέρας του αγιασμού, παρατέθηκε πλούσια δεξίωση.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων