06/11/2023 07/11/2023 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου τελέστηκε, κατά  το έθος- το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023 πανηγυρικός Εσπερινός προς τιμήν των Νεαπολιτών Αγίων χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα. Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μίλκας  με γλαφυρότητα αναφέρθηκε στην παρουσία και στους αγώνες των Νεομαρτύρων στα δίσεκτα χρόνια της σκλαβιάς. Ανήμερα της εορτής,...
06 Νοεμβρίου, 2023 - 8:15
Τελευταία ενημέρωση: 07/11/2023 - 15:56

Εορτή Νεαπολιτών Αγίων

Διαδώστε:
Εορτή Νεαπολιτών Αγίων

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου τελέστηκε, κατά  το έθος- το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023 πανηγυρικός Εσπερινός προς τιμήν των Νεαπολιτών Αγίων χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μίλκας  με γλαφυρότητα αναφέρθηκε στην παρουσία και στους αγώνες των Νεομαρτύρων στα δίσεκτα χρόνια της σκλαβιάς.

Ανήμερα της εορτής, Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Παρόντες στη Θεία Λειτουργία ήταν οι Δήμαρχοι Νεαπόλεως Συκεών κ. Σίμος Δανιηλίδης και Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ Λάζαρος Κυρίζογλου, οι Βουλευτές κ. Κ. Γκιουλέκας και Δ. Κούβελας, εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας, καθώς και πλήθος πιστών που ευλαβείται τους Νεαπολίτες Αγίους.

Ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού και τελετάρχης της Πανηγύρεως π. Ελευθέριος Κουτσαυτάκης με επιμέλεια και φιλόκαλο ήθος επιμελήθηκε την πραγματοποίηση των λατρευτικών ακολουθιών, καθώς και των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων