28/08/2024 28/08/2024 Μια υπέροχη μουσική βραδιά έζησαν οι Θεσσαλονικείς–περισσότεροι από 1.200- το βράδυ της Δευτέρας 26 Αυγούστου 2024 στην Επετειακή Συναυλία του δημοφιλούς καλλιτέχνη Μανώλη Μητσιά με τη Γυναικεία Χορωδία «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος». Η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 χρόνων από την ίδρυσή της, διοργάνωσε καλλιτεχνική εκδήλωση στο Συναυλιακό χώρο...
28 Αυγούστου, 2024 - 7:46
Τελευταία ενημέρωση: 28/08/2024 - 7:56

Επετειακή συναυλία με τον Μανώλη Μητσιά για τα 50 χρόνια της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως

Διαδώστε:
Επετειακή συναυλία με τον Μανώλη Μητσιά για τα 50 χρόνια της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως

Μια υπέροχη μουσική βραδιά έζησαν οι Θεσσαλονικείς–περισσότεροι από 1.200- το βράδυ της Δευτέρας 26 Αυγούστου 2024 στην Επετειακή Συναυλία του δημοφιλούς καλλιτέχνη Μανώλη Μητσιά με τη Γυναικεία Χορωδία «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος».

Η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 χρόνων από την ίδρυσή της, διοργάνωσε καλλιτεχνική εκδήλωση στο Συναυλιακό χώρο που βρίσκεται πίσω από το Ιερό του Ιερού Ναού Αγ. Δημητρίου και Αναργύρων στα Διαβατά, τη γενέτειρα του Σεβασμιωτάτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Ο κορυφαίος μελωδός με ένα επιτελείο εξαίρετων μουσικών, σε σύμπραξη με τη Χορωδία, ταξίδεψε το κοινό στο κόσμο της ποίησης και της ρωμηοσύνης. Το κοινό σαγηνεμένο κρατούσε το ίσο με το χειροκρότημα και το τραγούδι του.

Την ορχήστρα του κ. Μ. Μητσιά απάρτιζαν οι μουσικοί:

1 Αχιλλέας Γουάστωρ –Πιάνο – Καλλιτεχνικός Διευθυντής

2. Ηρακλής Ζάκκας – Μπουζούκι

3.Παναγιώτης Σαμαράς – Κιθάρα

4.Τίνα Ντουφεξιάδου –Βιολοντσέλο

5. Σταύρος Καβαλιεράτος -Ηλεκτρικό μπάσο

6. Σπύρος Παναγιωτόπουλος – Ντραμς

Στην ορχήστρα της Γυναικείας Χορωδίας «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» συμμετείχαν οι μουσικοί :

1. Μανώλης Ζαχαρίου –Μπουζούκι

2. Δημήτρης Θεοδωράκης –βιολί

3. Χριστίνα Κεναμέα – Ακορντεόν

4. Σάββας Λαγκίζος – Πιάνο

5. Νίκος Φουντουκίδης – Ντραμς

Τη Διεύθυνση της Γυναικείας Χορωδίας «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» είχε η κ. Μαρία Χαραλαμπίδου.

Ο Σεβασμιώτατος κ.Βαρνάβας υπογράμμισε για άλλη μια φορά την κομβικής σημασίας φετεινή χρονιά και παρακίνησε όλους τους παρισταμένους «να σηκώσουμε τον τόπο λίγο ψηλότερα με τη δουλειά και την ενότητα».

Η καλλιτεχνική βραδιά έκλεισε με ένα πεντανόστιμο Δείπνο το οποίο παρέθεσε ο π. Κωνσταντίνος Κάβελας – προϊστάμενος του Ιερού Ναού – προς τιμήν των συντελεστών.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος και πρόεδρος των Δημάρχων όλης της χώρας κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, η Δήμαρχος Δέλτα κ. Γερακίνα Μπισμπινά , ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φάνης Παπάς καθώς και πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης και του στρατού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων