11/06/2023 11/06/2023 Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός τελέστηκε χθες στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος και συγχοροστατούντων του Μητροπολίτη Μετρών και Αθύρων κ. Ιωάννου και του επιχωρίου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα. Από νωρίς πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον Ιερό Ναό για να συμμετάσχει στα σεπτά ονομαστήρια του...
11 Ιουνίου, 2023 - 13:06
Τελευταία ενημέρωση: 11/06/2023 - 13:15

Εσπερινός ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Νεαπόλεως Βαρνάβα

Διαδώστε:
Εσπερινός ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Νεαπόλεως Βαρνάβα

Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός τελέστηκε χθες στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος και συγχοροστατούντων του Μητροπολίτη Μετρών και Αθύρων κ. Ιωάννου και του επιχωρίου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Από νωρίς πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον Ιερό Ναό για να συμμετάσχει στα σεπτά ονομαστήρια του Ποιμενάρχη της Δυτικής Θεσσαλονίκης κ. Βαρνάβα.

Παρόντες ήταν οι Δήμαρχοι κ. Σίμος Δανιηλίδης του Δήμου Νεαπόλεως – Συκεών καθώς και ο κ. Λάζαρος Κυρίζογλου του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης καθώς και εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Πλάτων, στο κήρυγμά του, αφού έδωσε την ετυμολογική ερμηνεία της λέξεως Βαρνάβας: υιός παρακλήσεως, στη συνέχεια ανέπτυξε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που έχει αυτός που διαθέτει το χάρισμα να παρηγορεί, να ενισχύει ,να ενθαρρύνει.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας, αφού ευχαρίστησε τους Αρχιερείς και τον πιστό λαό για την παρουσία, ευχήθηκε να πολυετίζει ο Θεός τον Πατριάρχη του Γένους και να τον ενισχύει στο πολυεύθυνο έργο Του.

Η Γυναικεία Χορωδία της Ι. Μητροπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» «έντυσε» με όμορφες μελωδίες τη γιορταστική ατμόσφαιρα προς τιμήν του εορτάζοντος Γέροντός της, αγίου Νεαπόλεως.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων