15/08/2024 15/08/2024 Πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Σίνδο χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.   Ο Σεβασμιώτατος, ιχνογραφησε το Θεομητορικό πρόσωπο υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα την δόξα Της μέσα στην αφάνεια, την εύλαλη σιωπή Της. Το μεγαλείο της ταπείνωσής Της που είλκυσε τη χάρη του Θεού...
15 Αυγούστου, 2024 - 15:47
Τελευταία ενημέρωση: 15/08/2024 - 15:33

Εσπερινός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Σίνδο Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Εσπερινός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Σίνδο Θεσσαλονίκης

Πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Σίνδο χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

 

Ο Σεβασμιώτατος, ιχνογραφησε το Θεομητορικό πρόσωπο υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα την δόξα Της μέσα στην αφάνεια, την εύλαλη σιωπή Της. Το μεγαλείο της ταπείνωσής Της που είλκυσε τη χάρη του Θεού και την ανέδειξε «σκεύος εκλογής» Του.

«Κλίμαξ πρός ουρανόν ο τάφος γίνεται». Ασύλληπτο μυστήριο: η Υπεραγία Θεοτόκος με την Κοίμησή Της καθίσταται γέφυρα προς τον Ουρανό. Η Παναγία μένει στους αιώνες η «γέφυρα η μετάγουσα τους εκ γης προς ουρανόν».

Παρούσα στην Ακολουθία ήταν η Δήμαρχος του Δήμου Δέλτα κ.Γερακίνα Μπισμπινά, ο βουλευτής κ.Θόδωρος Καράογλου και πλήθος πιστών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων