05/02/2024 05/02/2024 Την καθιερωμένη Βασιλόπιτα της Σχολής Βυζαντινής, Λόγιας, Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής «Ιωσήφ ο Υμνογράφος» της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως ευλόγησε, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Βαρνάβας παρουσία καθηγητών, σπουδαστών και μελών της Μεικτής και της Παιδικής Χορωδίας της Σχολής, αλλά και ενοριακών μουσικών σχημάτων και τμημάτων εκμάθησης βυζαντινής μουσικής, συνοδευόμενοι από...
05 Φεβρουαρίου, 2024 - 7:33

Κοπή Βασιλόπιτας Σχολής Μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως

Διαδώστε:
Κοπή Βασιλόπιτας Σχολής Μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως

Την καθιερωμένη Βασιλόπιτα της Σχολής Βυζαντινής, Λόγιας, Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής «Ιωσήφ ο Υμνογράφος» της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως ευλόγησε, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Βαρνάβας παρουσία καθηγητών, σπουδαστών και μελών της Μεικτής και της Παιδικής Χορωδίας της Σχολής, αλλά και ενοριακών μουσικών σχημάτων και τμημάτων εκμάθησης βυζαντινής μουσικής, συνοδευόμενοι από τους υπεύθυνους κληρικούς. Το ευφρόσυνο κλίμα επέτεινε η Μεικτή Χορωδία της Σχολής, υπό τη μαέστρο κυρία Ευδοξία Κουτσαυτάκη, ερμηνεύοντας μελωδικά εμπνευσμένα τραγούδια.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της Σχολής, η οποία λειτουργεί από το 2009, και υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του κ. Πάρη Γκούνα διδάσκονται σήμερα: Βυζαντινή μουσική και παραδοσιακά και λαϊκά μουσικά όργανα (με τμήματα παιδιών, εφήβων και ενηλίκων), καθώς και Μουσική Αγωγή (για νήπια και παιδιά πρώτης σχολικής ηλικίας), ενώ λειτουργούν Παιδική και Μεικτή Χορωδία Ενηλίκων. Αξίζει να τονιστεί ότι παρέχονται αναγνωρισμένοι από το Κράτος τίτλοι σπουδών τόσο σε ό,τι αφορά τη βυζαντινή μουσική όσο και για την εκμάθηση μουσικών οργάνων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων