29/08/2024 29/08/2024 Στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη τελέστηκε την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024 Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβα. Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Καλιακμάνης είχε τη διακονία του λόγου. Παρών στην Ακολουθία ήταν ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Κωνταντίνος Γκιουλέκας. Την κυριώνυμο ημέρα της γιορτής τελέστηκε Αρχιερατική...
29 Αυγούστου, 2024 - 15:05

Με χειροτονία Πρεσβυτέρου η πανήγυρη του Μητροπολιτικού Ναού του Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη

Διαδώστε:
Με χειροτονία Πρεσβυτέρου η πανήγυρη του Μητροπολιτικού Ναού του Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη

Στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη τελέστηκε την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024 Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβα.

Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Καλιακμάνης είχε τη διακονία του λόγου. Παρών στην Ακολουθία ήταν ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Κωνταντίνος Γκιουλέκας.

Την κυριώνυμο ημέρα της γιορτής τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη  Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα. Την ίδια μέρα ο Σεβασμιώτατος προέβη στη χειροτονία σε πρεσβύτερο του π. Παναγιώτη Κεραμάρη.

Την προσωπικότητα του Τιμίου Προδρόμου,  ο οποίος στέκεται στο μεθόριο Παλαιάς και Καινής Διαθήκης, παρουσίασε ενώπιον του εκκλησιάσματος ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας.

Στη συνέχεια, ο  Ποιμενάρχης απευθύνθηκε στον υποψήφιο κληρικό, π. Παναγιώτη, και του πρότεινε «την παραίτηση, κατά το πρότυπο του Κυρίου, από κάθε δικαίωμα». Τον παρακάλεσε επίσης: «Ο λόγος σου να είναι αληθής, ευγενής, ταπεινός». Να ‘ναι το θυσιαστήριο η ανάπαυσή σου. Βασικό σου έργο  να αποτελεί η μνημόνευση του ποιμνίου σου».

Στη Θεία λειτουργία συμμετείχε ο βουλευτής κ.Δημήτρης Κούβελας, καθώς και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

 

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων