Ι.Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως
29 Αυγούστου, 2024

Με χειροτονία Πρεσβυτέρου η πανήγυρη του Μητροπολιτικού Ναού του Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη

Διαδώστε:

Στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη τελέστηκε την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024 Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβα.

Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Καλιακμάνης είχε τη διακονία του λόγου. Παρών στην Ακολουθία ήταν ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Κωνταντίνος Γκιουλέκας.

Την κυριώνυμο ημέρα της γιορτής τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη  Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα. Την ίδια μέρα ο Σεβασμιώτατος προέβη στη χειροτονία σε πρεσβύτερο του π. Παναγιώτη Κεραμάρη.

Την προσωπικότητα του Τιμίου Προδρόμου,  ο οποίος στέκεται στο μεθόριο Παλαιάς και Καινής Διαθήκης, παρουσίασε ενώπιον του εκκλησιάσματος ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας.

Στη συνέχεια, ο  Ποιμενάρχης απευθύνθηκε στον υποψήφιο κληρικό, π. Παναγιώτη, και του πρότεινε «την παραίτηση, κατά το πρότυπο του Κυρίου, από κάθε δικαίωμα». Τον παρακάλεσε επίσης: «Ο λόγος σου να είναι αληθής, ευγενής, ταπεινός». Να ‘ναι το θυσιαστήριο η ανάπαυσή σου. Βασικό σου έργο  να αποτελεί η μνημόνευση του ποιμνίου σου».

Στη Θεία λειτουργία συμμετείχε ο βουλευτής κ.Δημήτρης Κούβελας, καθώς και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

 

   

Διαδώστε: