Ι.Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως
06 Αυγούστου, 2024

Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας: Στην εποχή μας υπάρχει άρνηση, απόρριψη του Φωτός

Διαδώστε:

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Κορδελιό χοροστάτησε το απόγευμα της Δευτέρας 5 Αυγούστου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας πλαισιούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως οι οποίοι προσήλθαν με τον προσήκοντα σεβασμό.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, αποτύπωσε το ιερό γεγονός της Μεταμόρφωσης του Χριστού. Μια στενή συνάφεια υπάρχει μεταξύ του γεγονότος της Μεταμόρφωσης και εκείνου της Σταύρωσης.

«Το απαστράπτον φως της Θεότητας, υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος, το γευόμαστε στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Στην εποχή μας όμως υπάρχει άρνηση, απόρριψη του Φωτός: «θεριά οι ανθρώποι δεν μπορούν το Φως να το σηκώσουν.( Κ. Βάρναλης)»

Από την άλλη μεριά οι άνθρωπο πού μετέχουν του θείου φωτός αγωνίζονται ενάντια στο σκοτάδι: «φως και πάλι φως η ψυχή που μάχεται (Οδ. Ελύτης)».

Στην Ακολουθία του Εσπερινού, συμμετείχε ο Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Κ. Γκιουλέκας, ο βουλευτής κ. Στ. Σιμόπουλος και ο Δήμαρχος του Δήμου Ευόσμου – Κορδελιού κ.Ελευθέριος Αλεξανδρίδης.

Διαδώστε: