24/09/2023 24/09/2023 Στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023. Τη σκηνή της συνάντησης του Χριστού με τους μαθητές στη Γεννησαρέτ, αποτύπωσε στο κήρυγμά Του, ο Επίσκοπος: ο Κύριος συναντά τους πρώτους μαθητές Του στον τόπο εργασίας τους. Σε τούτη τη συνάντηση, ο μετέπειτα Απόστολος...
24 Σεπτεμβρίου, 2023 - 17:04
Τελευταία ενημέρωση: 24/09/2023 - 17:06

Νεαπόλεως Βαρνάβας: «Σήμερα ο Χριστός μας καλεί να λύσουμε τα παλαμάρια και να ξανοιχτούμε στο πέλαγος της Συνάντησης μαζί Του»

Διαδώστε:
Νεαπόλεως Βαρνάβας: «Σήμερα ο Χριστός μας καλεί να λύσουμε τα παλαμάρια και να ξανοιχτούμε στο πέλαγος της Συνάντησης μαζί Του»

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023.

Τη σκηνή της συνάντησης του Χριστού με τους μαθητές στη Γεννησαρέτ, αποτύπωσε στο κήρυγμά Του, ο Επίσκοπος: ο Κύριος συναντά τους πρώτους μαθητές Του στον τόπο εργασίας τους. Σε τούτη τη συνάντηση, ο μετέπειτα Απόστολος Πέτρος καταργώντας τη λογική του, υπακούει στην παράδοξη εντολή του Κυρίου και ρίχνει τα δίχτυά του.

Η αμοιβή της υπακοής του ανέλπιστα πλούσια: τα δίχτυα κινδυνεύουν να σχιστούν από το βάρος της ψαριάς. Η εμπιστοσύνη του αμείβεται με την ανάθεση μιας νέας αποστολής:  «από του  νυν ανθρώπους έση ζωγρών». Οι απλοί ψαράδες γίνονται θεολόγοι, γίνονται κήρυκες. Μεταμορφώνουν την οικουμένη.

Σήμερα ο Χριστός μάς καλεί να λύσουμε τα παλαμάρια και να ξανοιχτούμε στο πέλαγος της Συνάντησης μαζί Του. Η λογική μας θέριεψε. Το θαύμα δεν το πιστεύουμε. Δεν ανταμώνουμε το θείο στη ζωή μας».

Ακολουθεί ηχητικό αρχείο με το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος απένειμε στο Δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, κ.Λάζαρο Κυρίζογλου, το χρυσό σταυρό του Γέροντος Διονυσίου τιμώντας τον, με αυτόν τον τρόπο, για την ευρεία  κοινωνική προσφορά του, την αγαστή συνεργασία του με τη Μητρόπολη καθώς και για την επιτέλεση έργων ευποιίας.

   

 

    

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων