21/04/2024 21/04/2024 Στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Χορτιάτη ιερούργησε, την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας. “Ο Χριστός μυσταγωγεί τους μαθητές του στο Μυστήριο του Σταυρού”, με τούτη φράση άρχισε το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας. Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε την ανατροπή που συντελέστηκε με τη σταυρική θυσία...
21 Απριλίου, 2024 - 16:20
Τελευταία ενημέρωση: 21/04/2024 - 15:54

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Χορτιάτη

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Χορτιάτη

Στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Χορτιάτη ιερούργησε, την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

“Ο Χριστός μυσταγωγεί τους μαθητές του στο Μυστήριο του Σταυρού”, με τούτη φράση άρχισε το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας.

Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε την ανατροπή που συντελέστηκε με τη σταυρική θυσία του Κυρίου: όποιος θέλει να είναι πρώτος οφείλει να είναι τελευταίος.

Ο Χριστός γίνεται ο Ίδιος υπηρέτης και διάκονος. Θυσιάζει τη ζωή Του για τους αγαπημένους Του.

Καρφώνοντας τα χέρια Του πάνω στο Σταυρό, καρφώνει συγχρόνως την αγκαλιά Του για να μένει πάντα ανοικτή!

 

 

                

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων