01/07/2024 01/07/2024 Με Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα «άνοιξε» την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024 το διήμερο των λατρευτικών ακολουθιών του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων – Αγίου Δημητρίου Διαβατών. Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Παπαγεωργίου, στο κήρυγμά του, αφού ανακάλεσε τη σκηνή της πτώσης των Πρωτόπλαστων στον Παράδεισο της τρυφής, υπογράμμισε...
01 Ιουλίου, 2024 - 16:28
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2024 - 16:34

O Νεαπόλεως Βαρνάβας στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων – Αγίου Δημητρίου Διαβατών

Διαδώστε:
O Νεαπόλεως Βαρνάβας στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων – Αγίου Δημητρίου Διαβατών

Με Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα «άνοιξε» την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024 το διήμερο των λατρευτικών ακολουθιών του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων – Αγίου Δημητρίου Διαβατών.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Παπαγεωργίου, στο κήρυγμά του, αφού ανακάλεσε τη σκηνή της πτώσης των Πρωτόπλαστων στον Παράδεισο της τρυφής, υπογράμμισε «την αξία της θυσίας του Χριστού η οποία θεράπευσε το «τραύμα» των πρώτων οικητόρων του Παραδείσου».

Τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Βαρνάβα.

Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Παύλος Καγιανίκος, είχε το διακόνημα του λόγου, αναφέρθηκε διεξοδικά στα ζεύγη των Αγίων Αναργύρων που τιμά η Εκκλησία μας. «Η Αγία Εκκλησία, σημείωσε ο ομιλητής, «μνημονεύει «εικοσάριθμη φάλαγγα» Αγίων Αναργύρων. Η αγάπη των Αγίων Αναργύρων υπήρξε προϊόν της αγωγής από την οικογένειά τους, ενώ η ζωή της θυσίας και της προσφοράς υπήρξε προσωπική επιλογή τους».

Παρούσα ήταν η Δήμαρχος του Δήμου Δέλτα κ. Γερακίνα Μπισμπινά μαζί με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

IMG_3996

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων