11/09/2023 11/09/2023 Τη μνήμη « των βιαίω τρόπω αναιρεθέντων εν τη Μικρασία, Πόντω και Καππαδοκία αδελφών ημών» τίμησε σήμερα, Κυριακή προ της Υψώσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ελευθερίου Κορδελιού. “Ο μήνας Σεπτέμβριος σηματοδοτείται ως ο μήνας του σταυρού. Η Εκκλησία καλλιεργεί το σταυρικό φρόνημα”, υπογράμμισε στο κήρυγμά...
11 Σεπτεμβρίου, 2023 - 8:10
Τελευταία ενημέρωση: 11/09/2023 - 8:26

Ο Νεαπόλεως Βαρνάβας τέλεσε το μνημόσυνο υπέρ των εν Μικρά Ασία αναιρεθέντων

Διαδώστε:
Ο Νεαπόλεως Βαρνάβας τέλεσε το μνημόσυνο υπέρ των εν Μικρά Ασία αναιρεθέντων

Τη μνήμη « των βιαίω τρόπω αναιρεθέντων εν τη Μικρασία, Πόντω και Καππαδοκία αδελφών ημών» τίμησε σήμερα, Κυριακή προ της Υψώσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ελευθερίου Κορδελιού.

“Ο μήνας Σεπτέμβριος σηματοδοτείται ως ο μήνας του σταυρού. Η Εκκλησία καλλιεργεί το σταυρικό φρόνημα”, υπογράμμισε στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος.

‘Ο Κύριος ανεβαίνει στο σταυρό. Εκεί, μένει με τα χέρια τανυσμένα, μένει στους αιώνες μια ανοιχτή αγκαλιά”, ανέφερε.

Προς το τέλος του κηρύγματός του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην τραγικότερη σελίδα της νεότερης ιστορίας, στη Μικρασιατική καταστροφή. Με μια παρομοίωση επεχείρησε να δώσει το μέγεθος της αδικίας και της παράνοιας: «Άραγε, θα τολμούσε να διώξει κάποιος τους Γάλλους από το Παρίσι, τους Άγγλους από την Οξφόρδη, τους Γερμανούς από τη Χαϊδελβέργη. Και όμως κάποιοι κατάφεραν να εκδιώξουν, να ξεριζώσουν τον μικρασιατικό ελληνισμό από τα πατρογονικά χώματα αιώνων».

Μετά τη Θεία λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος, πλαισιούμενος από τους πατέρες του Ναού, τέλεσε το μνημόσυνο των εν Μικρά Ασία Ασία θανατωθέντων αδελφών ημών.

Παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, Διοικητικά Συμβούλια Μικρασιατικών Συλλόγων και πλήθος κόσμου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων