07/01/2022 07/01/2022 Ο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας προέστη της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας τη σημερινή μέρα κατά την οποία η Αγία Εκκλησία τιμά τη Σύναξη του Βαπτιστού Τιμίου Προδρόμου. Ο Σεβασμιώτατος, λίγο πριν ευλογήσει τη βασιλόπιττα της Ενορίας, αναφέρθηκε στην προφητική μορφή του Τιμίου Προδρόμου ο οποίος επισκοπεί την έλευση του Χριστού στο μεθόριο της Παλαιάς...
07 Ιανουαρίου, 2022 - 21:30
Τελευταία ενημέρωση: 07/01/2022 - 21:22

Πανηγυρικός Εορτασμός του Ι.Κ.Ν. Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εορτασμός του Ι.Κ.Ν. Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως

Ο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας προέστη της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας τη σημερινή μέρα κατά την οποία η Αγία Εκκλησία τιμά τη Σύναξη του Βαπτιστού Τιμίου Προδρόμου. Ο Σεβασμιώτατος, λίγο πριν ευλογήσει τη βασιλόπιττα της Ενορίας, αναφέρθηκε στην προφητική μορφή του Τιμίου Προδρόμου ο οποίος επισκοπεί την έλευση του Χριστού στο μεθόριο της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης.

“Ο «υιός της στείρας», ο όσιος πολιστής της ερήμου κηρύττει τη μετάνοια και υποδεικνύει τον Χριστό «ως αμνό αίροντα την αμαρτία του κόσμου»”, είπε χαρακτηριστικά κατά την ομιλία του ο Σεβασμιώταοτς.

“Εμείς”, διερωτήθηκε ο Σεβασμιώτατος σε μια αποστροφή στο εκκλησίασμα, “είμαστε έτοιμοι να βαδίσουμε την οδό της μετανοίας; Να ανανεώσουμε τη χάρη του Αγίου Πνεύματος που λάβαμε στο Μυστήριο του βαπτίσματος; Ο Τίμιος Πρόδρομος παρά τον Ιορδάνη ποταμό μάς υπενθυμίζει το σπάσιμο της καρδιάς μας, για να αναδυθεί η αρετή της ταπείνωσης”.

Εν τω μεταξύ, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, το απόγευμα της Πέμπτης 6 Ιανουαρίου 2022, και στην ακολουθία του Εσπερινού συμμετείχε και ο βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων