11/08/2024 11/08/2024 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα τελέστηκε την Κυριακή 11 Αυγούστου 2024 στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Την ίδια ημέρα ο Σεβασμιώτατος προέβη στην εις διάκονο χειροτονία του κ. Πέτρου Βασιλειάδη. Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, παρουσίασε με αριστοτεχνική δεξιοτεχνία τη σκηνή της συνάντησης του Χριστού με...
11 Αυγούστου, 2024 - 17:50
Τελευταία ενημέρωση: 11/08/2024 - 19:01

Χειροτονία Διακόνου τέλεσε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως

Διαδώστε:
Χειροτονία Διακόνου τέλεσε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα τελέστηκε την Κυριακή 11 Αυγούστου 2024 στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Την ίδια ημέρα ο Σεβασμιώτατος προέβη στην εις διάκονο χειροτονία του κ. Πέτρου Βασιλειάδη.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, παρουσίασε με αριστοτεχνική δεξιοτεχνία τη σκηνή της συνάντησης του Χριστού με τους δυο τυφλούς, καθώς και το θαύμα της θεραπείας τους: «Ο Χριστός αναζητά την πίστη ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτέλεση του θαύματος. Η Εκκλησία αποκαλύπτει ότι με τα μάτια της καρδιάς βλέπουμε αξίες, ενώ με τα μάτια του σώματος βλέπουμε εικόνες. Ο Χριστός ζητά πίστη. Πίστη είναι η εμπιστοσύνη στο Θεό, η πιστή τήρηση του θελήματος Του και το τέλειο άφημα στα χέρια Του. Η πίστη είναι ένα δια βίου άθλημα».

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στο νεοχειροτονούμενο τον κάλεσε να παραδώσει τον εαυτό του στο Χριστό, να κρατά τα μάτια της ψυχής του του ανοικτά και να ζητά από το Θεό, ως χάρισμα, την πίστη.

Ο κ. Πέτρος Βασιλειάδης, είναι απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, είναι γόνος πολύτεκνης οικογένειας (έχει 10 αδέλφια). Είναι έγγαμος και πατέρας δυο τέκνων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων