Ι.Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως
20 Οκτωβρίου, 2024

Υποδοχή Ιερής Εικόνας Παναγίας Εικοσιφοίνισσας στον Ι. Ν. Ευαγγελισμού Ευόσμου

Διαδώστε:

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου το απόγευμα, κλήρος και λαός, έζησε ένα μεγάλο ιστορικό γεγονός στην Ενορία των Ι. Ν. Αγ. Αθανασίου και Ευαγγελισμού Ευόσμου.

Η Ιερή Εικόνα της Παναγίας Εικοσιφοίνισσας ήρθε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, συνοδευόμενη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωρόθεο, καθώς και την Ηγουμένη και μέρος της αδελφότητας της χιλιοαιματοβαμμένης Ιεράς Μονής Παναγίας Εικοσιφοίνισσας από το Παγγαίο όρος, η οποία είναι και η παλαιότερη εν λειτουργία Μόνη στην Ευρώπη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας παρέλαβε την Ιερά Εικόνα με όλες τις τιμές που της αρμόζουν, με πλήθος κλήρου και λαού. Όλοι επιστρατεύτηκαν στην Ενορία, οι Επίτροποι, τα παιδιά του Ιερού, το πολυπληθές Λαογραφικό Τμήμα με παραδοσιακές στολές, οι κυρίες της Διακονίας Αγάπης, καθώς και Στελέχη του Νεανικού Έργου.

Η υποδοχή έγινε στις 6:00 το απόγευμα, σύμφωνα με το πρόγραμμα, στη Συμβολή των οδών Καραολή και Δημητρίου και Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ ακολούθησε πομπή μέχρι τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού.

Ταυτόχρονα με την Ιερή Εικόνα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως παρέλαβε και τμήμα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη, το οποίο θα παραμείνει στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού.

Μετά την έλευση των Ιερων Κειμηλίων στον κατάμεστο από κόσμο Ιερό Ναό Ευαγγελισμού, ακολούθησε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.

Τα Ιερά Κειμήλια θα παραμείνουν προς προσκύνηση έως τις 28 Οκτωβρίου καθ’ όλη τη διάρκεια των ημερών αυτών, από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ.

Διαδώστε: