Ι.Μ. Νικαίας
14 Δεκεμβρίου, 2020

«Λαμπρή η τράπεζα, αχαρακτήριστη η στάση των προσκεκλημένων»

Διαδώστε:
Ένα κήρυγμα του μακαριστού Μητροπολίτου Νικαίας κυρού Γεωργίου (1916-1990) για την Κυριακή ΙΑ’ Λουκά, των Αγίων Προπατόρων, δημοσίευσαν οι φίλοι του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Νικαίας με αφορμή τη χθεσινή ημέρα. Σε αυτό ο μακαριστός Επίσκοπος γράφει ότι όσο λαμπρή είναι η τράπεζα του θείου Οικοδεσπότου τόσο αχαρακτήριστη κι εγκληματική είναι η στάση των προσκεκλημένων.
Διαβάστε το όλο:
” Άνθρωπός τις εποίησε δείπνο μέγα και εκάλεσε πολλούς “.
” Μεγαλειώδης, αλλά και συγκλονιστική ή σημερινή Παραβολή, αγαπητέ αναγνώστα. Οπίσω από την μορφήν του πλουσίου και γενναιοδώρου οικοδεσπότου, είναι γνωστόν, ότι κρύπτεται ό άπειρος Θεός.
Καί το δείπνον το μέγα, που ητοιμάσθη δι ‘ ημάς τους ανθρώπους, είναι ή ευλογημένη τράπεζα των μεγάλων πνευματικών δωρεών, ή Θεία Κοινωνία, ή αγιάζουσα χάρις του Θεού, που προσφέρεται διά την ευτυχίαν και αίωνίαν μακαριότητα του ανθρώπου.
Καί έστειλε και στέλλει έκτοτε ό Θεός απεσταλμένους, οί οποίοι καλούν τους ανθρώπους είς το τιμητικόν αυτό δείπνον.
Ήλθεν ό Χριστός, οί Απόστολοι, οί Διδάσκαλοι και μεγάλοι Πατέρες, ή σημερινή Εκκλησία με τους λειτουργούς της. Όσον όμως λαμπρά είναι ή τράπεζα του θείου Οικοδεσπότου, τόσον αχαρακτήριστος και εγκληματική, συνήθως, ή στάσις των προσκεκλημένων “.
+Επισκόπου Νικαίας Γεωργίου του Παυλίδη.

Διαδώστε: