23/10/2024 23/10/2024 Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Πρεβέζης, ιερουργήσαντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, τιμήθηκε η 112η επέτειος της Απελευθέρωσης της πόλης της Πρέβεζας από τον Οθωμανικό ζυγό, την Δευτέρα 21η Οκτωβρίου 2024. Στην Θεία Λειτουργία και την επίσημη δοξολογία που ακολούθησε αμέσως μετά, παρέστησαν ο Υφυπουργός Προστασίας του...
23 Οκτωβρίου, 2024 - 18:00
Τελευταία ενημέρωση: 23/10/2024 - 16:20

Η Πρέβεζα εόρτασε τα 112α Ελευθέριά της

Διαδώστε:
Η Πρέβεζα εόρτασε τα 112α Ελευθέριά της

Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Πρεβέζης, ιερουργήσαντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, τιμήθηκε η 112η επέτειος της Απελευθέρωσης της πόλης της Πρέβεζας από τον Οθωμανικό ζυγό, την Δευτέρα 21η Οκτωβρίου 2024.

Στην Θεία Λειτουργία και την επίσημη δοξολογία που ακολούθησε αμέσως μετά, παρέστησαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Βουλευτής Ν.Δ. Πρέβεζας κ. Σπυρίδων Κυριάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Αναστάσιος Δράκος, ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νικόλαος Γεωργάκος, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου κ. Παναγιώτης Νταής, εκπρόσωποι του Δικτύου Πάφου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων καθώς και σημαιοφόροι και παραστάτες των σχολείων της πόλης.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε η Φιλόλογος Καθηγήτρια κ. Παναγιώτα Δήμα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πρεβέζης και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές και τους Φορείς της πόλης μας στο Μνημείο Ελευθερίας πλησίον του κάστρου του Αγίου Ανδρέα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων