Ι.Μ. Ξάνθης και Περιθεωρίου
26 Νοεμβρίου, 2018

Η εορτή της Αγ. Αικατερίνης στο Γηροκομείο Ξάνθης

Διαδώστε:

Την 25η Νοεμβρίου η Εκκλησία μας εορτάζει και τιμά την Μνήμη της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης .

Επίκεντρο του Εορτασμού στην πόλη της Ξάνθης , ο Ιερός Ναός της Αγίας Αικατερίνης στην Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων του Γηροκομείου Ξάνθης ”Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ”.

Το Σάββατο 24η Νοεμβρίου 2018 στις 18:00 το απόγευμα , εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Εορτής , χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας , Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ Παντελεήμονος , με την συμμετοχή Κληρικών της Μητροπόλεως , του Προέδρου ,του Διοικητικού Συμβουλίου και των Τροφίμων του Ιδρύματος , των Αρχόντων του Τόπου και πλήθος κόσμου .

Πρό της Απολύσεως του Εσπερινού , έλαβε χώρα η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης εντός του χώρου του Γηροκομείου , προς αγιασμό των Γερόντων και πέριξ αυτού. Μετά το Πέρας της λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνας στον αύλειο χώρο του Ιδρύματος , ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Γηροκομείου , τίμησαν ως την Εθελόντρια της Αγάπης του έτους 2018 , την κυρία Φωτεινή Θεοδωρίδου για την επί πολλές δεκαετίες εθελοντική και με πολλή αγάπη φροντίδα της πρός τους Ηλικιωμένους.

 

 

Την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής, Κυριακή 25η Νοεμβρίου 2018 , εψάλη ο Όρθρος της Εορτής και τελέστηκε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας , ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ Παντελεήμονος με την παρουσία των Αρχόντων του Τόπου , του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και των Τροφίμων του Ιδρύματος και πλήθος κόσμου.

Μετά την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας , ακολούθησε Δεξίωση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος και προσφορά νηστίσιμου εδέσματος προσφορά της Λιμενικής Αρχής του Πόρτο Λάγους.

 

 

Διαδώστε: