Ι.Μ. Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας
10 Σεπτεμβρίου, 2024

Μήνυμα Μητροπολίτη Παραμυθίας προς τους μαθητές για το σχολικό έτος 2024-2025

Διαδώστε:

Το μήνυμά του για το νέο σχολικό έτος εξέδωσε προς τους μαθητές ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατρών, Γηρομερίου και Πάργης κ. Σεραπίων. “Προ­κει­μέ­νου, βέ­βαι­α, οι κό­ποι σας να α­πο­δώ­σουν καρ­πούς, θα θέ­λα­με να ε­πι­ση­μά­νου­με, με πα­τρι­κή α­γά­πη και εν­δι­α­φέ­ρον, ό­τι εί­ναι α­πα­ραί­τη­το η κά­θε προ­σπά­θειά σας να εμ­πνέ­ε­ται αρ­χι­κώς α­πό πί­στη στον Τρι­α­δι­κό Θε­ό, την Πα­να­γί­α και τους Α­γί­ους της Εκ­κλη­σί­ας μας και στη συ­νέ­χεια α­πό ευ­γνω­μο­σύ­νη προς τους γο­νείς και τους κη­δε­μό­νες σας, σε­βα­σμό προς τους εκ­παι­δευ­τι­κούς σας, α­γά­πη προς τους συμ­μα­θη­τές σας και εμ­πι­στο­σύ­νη στις δυ­νά­μεις σας.”, ανέφερε ο Σεβασμιώτατος.

Αναλυτικά το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου:

Α­γα­πη­τοί μα­θη­τές και μα­θή­τρι­ες,

Η Ι­ε­ρά Μη­τρό­πο­λη Πα­ρα­μυ­θί­ας, Φι­λια­τών, Γη­ρο­με­ρί­ου και Πάρ­γας και ε­γώ προ­σω­πι­κά, ως πνευ­μα­τι­κός σας πα­τέ­ρας, ευ­χό­με­θα και προ­σευ­χό­με­θα να δι­α­νύ­σε­τε και φέ­τος έ­να ευ­λο­γη­μέ­νο, δη­μι­ουρ­γι­κό, πα­ρα­γω­γι­κό και ευ­χά­ρι­στο σχο­λι­κό έ­τος, με υ­γεί­α και πρό­ο­δο.

Α­σφα­λώς, α­φού και ε­μείς κά­πο­τε βρι­σκό­μα­σταν στη θέ­ση σας, γνω­ρί­ζου­με ό­τι το τέ­λος των δι­α­κο­πών του κα­λο­και­ριού α­κο­λου­θεί­ται α­πό το συ­ναί­σθη­μα μιας γλυ­κιάς με­λαγ­χο­λί­ας και νο­σταλ­γί­ας. Συγ­χρό­νως, ό­μως, αυ­τό το τέ­λος ση­μα­το­δο­τεί και μια νέ­α αρ­χή μέ­σα στο σχο­λι­κό πε­ρι­βάλ­λον, κον­τά στους κα­λούς και άξιους εκ­παι­δευ­τι­κούς σας και στους α­γα­πη­μέ­νους σας φί­λους και συμ­μα­θη­τές.

Σας προ­τρέ­που­με, λοι­πόν, να α­ξι­ο­ποι­ή­σε­τε αυ­τή την ευ­και­ρί­α και να αρ­χί­σε­τε τη νέ­α σχο­λι­κή χρο­νιά θέ­τον­τας υ­ψη­λούς στό­χους, οι ο­ποί­οι θα σας ο­δη­γή­σουν στην κα­τά­κτη­ση της γνώ­σης, αλ­λά και στην α­πό­κτη­ση γε­νι­κό­τε­ρης παι­δεί­ας, αρ­χής γε­νο­μέ­νης α­πό τη βελ­τί­ω­ση του τρό­που ε­πι­κοι­νω­νί­ας τό­σο με τους εκ­παι­δευ­τι­κούς, ό­σο και με τους συμ­μα­θη­τές σας. Προ­κει­μέ­νου, βέ­βαι­α, οι κό­ποι σας να α­πο­δώ­σουν καρ­πούς, θα θέ­λα­με να ε­πι­ση­μά­νου­με, με πα­τρι­κή α­γά­πη και εν­δι­α­φέ­ρον, ό­τι εί­ναι α­πα­ραί­τη­το η κά­θε προ­σπά­θειά σας να εμ­πνέ­ε­ται αρ­χι­κώς α­πό πί­στη στον Τρι­α­δι­κό Θε­ό, την Πα­να­γί­α και τους Α­γί­ους της Εκ­κλη­σί­ας μας και στη συ­νέ­χεια α­πό ευ­γνω­μο­σύ­νη προς τους γο­νείς και τους κη­δε­μό­νες σας, σε­βα­σμό προς τους εκ­παι­δευ­τι­κούς σας, α­γά­πη προς τους συμ­μα­θη­τές σας και εμ­πι­στο­σύ­νη στις δυ­νά­μεις σας.

Ε­πι­προ­σθέ­τως, ευ­χό­με­θα εγ­καρ­δί­ως στους εκ­παι­δευ­τι­κούς να ε­πι­τε­λέ­σε­τε και φέ­τος το λει­τούρ­γη­μά σας με υ­γεί­α, δύ­να­μη και κά­θε ε­πι­τυ­χί­α, και στους γο­νείς και κη­δε­μό­νες να έ­χε­τε και ε­σείς δύ­να­μη και αν­το­χές, προ­κει­μέ­νου να στη­ρί­ζε­τε με α­γά­πη και κα­τα­νό­η­ση τα παι­διά σας στο δύ­σκο­λο και κο­πι­α­στι­κό έρ­γο τους.

Τέ­λος, ευ­χό­με­θα ι­δι­αί­τε­ρα στους μα­θη­τές της Τρί­της Λυ­κεί­ου να έ­χε­τε δύ­να­μη, αυ­το­πε­ποί­θη­ση και α­πό­λυ­τη ε­πι­τυ­χί­α στους στό­χους σας, μέ­νον­τας πάν­το­τε κον­τά στην Εκ­κλη­σί­α και στον Χρι­στό, τον Δι­δά­σκα­λο ό­λων μας, ο Ο­ποί­ος ευ­λο­γεί τα κα­λά μας έρ­γα και πα­ρέ­χει τη θεί­α φώ­τι­ση σε ό­ποι­ον την ε­πι­ζη­τεί.

 

Με­τ’ εγ­καρ­δί­ων πα­τρι­κών ευ­χών

Ο Μη­τρο­πο­λί­της

† Ο Πα­ρα­μυ­θί­ας, Φι­λια­τών,

Γη­ρο­με­ρί­ου και Πάρ­γης Σε­ρα­πί­ων

Διαδώστε: