Ι.Μ. Παροναξίας
07 Αυγούστου, 2024

Εορτή Μεταμορφώσεως στην Μητρόπολη Παροναξίας

Διαδώστε:

Πανηγυρικά εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας το διήμερο 5-6 Αυγούστου 2024, η Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού.

 

Πιο συγκεκριμένα, στη Νάξο πανηγύρισαν ο Ιεροί Ενοριακοί Ναοί Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δαμαριώνος, Γλινάδου και Κουρουνοχωρίου καθώς και η Ιερά Μονή Φωτοδότου στον Δανακό.

Στη δε Πάρο κύριες πανηγύρεις αποτέλεσαν τόσο του Ιερού Ενοριακού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μαρπήσσης, όσο και η Ιερά Μονή Χριστού Δάσους.

Ας σημειωθεί ότι και στα τρία νησιά της Μητροπολιτικής Περιφερείας, υπάρχει πλειάδα Ιερών Ναών αφιερωμένων στην Μεταμόρφωση του Κυρίου, τα οποία λειτουργήθηκαν από τους οικείους Εφημερίους.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, την παραμονή της εορτής το απόγευμα, μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Γλινάδου Νάξου, όπου χοροστάτησε στον Εσπερινό, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και κήρυξε τον θείο λόγο.

Κατά δε την κυριώνυμο ημέρα, χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και κήρυξε τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Χριστού) της Ενορίας Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου.

Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε κατά το έθος τα σταφύλια, τα οποία εν συνεχεία διανεμήθησαν στους πιστούς.

 

Διαδώστε: