16/09/2024 16/09/2024 Με κάθε επισημότητα τιμήθηκε στην Πάρο το διήμερο 13-14 Αυγούστου 2024 η εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Αγγεριάς που τιμάται ιδιαιτέρως η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, χοροστάτησε στον...
16 Σεπτεμβρίου, 2024 - 17:38

Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Πάρο

Διαδώστε:
Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Πάρο

Με κάθε επισημότητα τιμήθηκε στην Πάρο το διήμερο 13-14 Αυγούστου 2024 η εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Αγγεριάς που τιμάται ιδιαιτέρως η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, χοροστάτησε στον Εσπερινό και ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Αρσένιος Μελισσιανός.

Την κυριώνυμο ημέρα, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και ιερούργησε στο Πανηγυρίζον Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου, η ανέγερση του οποίου συνδέεται με το ταξίδι της Αγίας Ελένης στα Ιεροσόλυμα, προκειμένου να βρει τον Τίμιο Σταυρό.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσυκελλεύων της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προέστη της τελετής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Μετά το πέρας της Τελετής, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε ευχές προς όλους και διένειμε το αντίδωρο, ενώ οι ιερείς τον βασιλικό προς τους πιστούς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων