Ι.Μ. Παροναξίας
10 Σεπτεμβρίου, 2024

Η μνήμη του Αγίου Χρυσοστόμου Επισκόπου Σμύρνης στην Πάρο

Διαδώστε:

Μεγαλοπρεπώς τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Χρυσοστόμου Επισκόπου Σμύρνης και των συν αυτώ αναιρεθέντων Κληρικών και λαϊκών κατά την Μικρασιατική καταστροφή στην Πάρο.

Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Καλλίνικος, μετέβη στο Άσπρο Χωριό Πάρου, όπου στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, στον οποίο ιδιαιτέρως τιμάται η μνήμη του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης, χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον θείο λόγο.

Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος προέστη της Λιτανεύσεως της Ιεράς Εικόνος του Αγίου.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, στον αύλειο χώρο του ως άνω Ιερού Ναού, ο Σεβασμιώτατος συμμετείχε στην εκδήλωση «ΤΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΔΙΔΩΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ» την οποία πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άσπρου Χωριού «ΑΤΛΑΝΤΙΣ» σε συνεργασία με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού και την Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ», στο πλαίσιο της 18ης Μικρασιατικής Συνάντησης Πάρου. Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Φιλόλογος-Εκπαιδευτικός κ. Αθηνά Πέππα-Μεσσήνη. Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά με έντεχνα, λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια η χορωδία του Πολιστιστικού Συλλόγου «ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ», υπό την διεύθυνση της κ. Κωνσταντίνας Ανδρεάκου.

 

Διαδώστε: