15/08/2021 16/08/2021 Με κατάνυξη και τηρουμένων όλων των απαραιτήτων μέτρων υγειονομικής προστασίας τελέσθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 14 Αυγούστου 2021 ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Πανηγυρίζον Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου. Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Πάριος Επίσκοπος Κεράμων κ. Βαρθολομαίος, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου. Κατά την Ακολουθία της Λιτής πραγματοποιήθηκε...
15 Αυγούστου, 2021 - 9:00
Τελευταία ενημέρωση: 16/08/2021 - 19:16

Πάρος: Πανηγυρικός Εσπερινός στην Παναγία Εκατονταπυλιανή

Διαδώστε:
Πάρος: Πανηγυρικός Εσπερινός στην Παναγία Εκατονταπυλιανή

Με κατάνυξη και τηρουμένων όλων των απαραιτήτων μέτρων υγειονομικής προστασίας τελέσθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 14 Αυγούστου 2021 ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Πανηγυρίζον Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Πάριος Επίσκοπος Κεράμων κ. Βαρθολομαίος, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου. Κατά την Ακολουθία της Λιτής πραγματοποιήθηκε η περιφορά του Επιταφίου και της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας, στον περίβολο του Ιερού Προσκυνήματος όπου και ετελέσθη η Ακολουθία της ευλογήσεως των Άρτων. Μετά τα Απόστιχα, ο Σεβασμιώτατος προσφώνησε τον προσκεκλημένο Θεοφιλέστατο Επίσκοπο, ο οποίος και εν συνεχεία κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Στην Ακολουθία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος, ο Έπαρχος Πάρου κ. Κωνσταντίνος Μπιζάς, οι Βουλευτές κ. Κατερίνα Μονογυιού, κ. Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου και η κ. Θεοδώρα Τζακρή, ο Εκπρόσωπος του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, Αρχιπλοίαρχος κ. Ελευθέριος Πετρόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κυκλάδων κ. Κωνσταντίνος Ανθούλης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας της νήσου καθώς και φορέων και Συλλόγων. Μετά την ολοκλήρωση του Πανηγυρικού Εσπερινού ακολούθησε όπως πάντα Ιερά Αγρυπνία, η οποία τελείωσε τις πρώτες πρωινές ώρες.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων