Ι.Μ. Πατρών
08 Μαΐου, 2021

Η εορτή του Ηγαπημένου Μαθητού στην Πάτρα

Διαδώστε:

Εόρτασε ο Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, του Επισκοπείου Πατρών, τον οποίον ανήγειρε εκ θεμελίων, ο αοίδιμος Αρχιεπίσκοπος Πατρών και Ηλείας (και μετέπειτα Μητροπολίτης Πατρών) Ιερόθεος Μητρόπουλος, το έτος 1899. Στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού αναπαύονται οι μακαριστοί Ιεράρχες της Αποστολικής Εκκλησίας των Πατρών.

Την παραμονή χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος μίλησε περί της αγάπης του Θεού στον άνθρωπο και της αγάπης που πρέπει να έχωμε προς τον Θεόν, όπως μας διδάσκει μέσα από το ιερό Ευαγγέλιό του και τις Επιστολές του, ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος.

 

 

 

Ανήμερα προέστη της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος μίλησε για το «Πάσχα της χάριτος και το Πάσχα του μέλλοντος αιώνος», όπως το έζησε βαθειά εμπειρικά ο Ευαγγελιστής της αγάπης, ο θείος Ιωάννης, ο οποίος ονομάζεται Ηγαπημένος Μαθητής, Παρθένος και Θεολόγος.

 

 

Ο Σεβασμιώτατος στο δεύτερο μέρος του κηρύγματος ανέπτυξε αυτές τις τρεις έννοιες και μίλησε για τις προεκτάσεις τους που πρέπει να έχουν στη ζωή μας.

Στο τέλος ηυχήθη, ώστε Κύριος ο Θεός να απαλλάξη την πατρίδα μας και τον κόσμο όλον από την δοκιμασία της λοιμικής νόσου του κορωνοιού, προσευχηθείς μετά του Εκκλησιάσματος υπέρ των ασθενούντων και του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού των Νοσηλευτικών μας Ιδρυμάτων.

 

 

 

 

 

 

 

Διαδώστε: