Ι.Μ. Πατρών
04 Αυγούστου, 2023

Η παράκληση στην Παναγία την Μέτζαινα Πατρών

Διαδώστε:

Παράκληση προς την Παναγία τελέσθηκε στον ιστορικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Μέτζαινα (Πλατανόβρυση), σε συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας.

Πλήθος ευσεβών Χριστιανών κατέκλυσε τον ιστορικό Αρχαιολογικό χώρο και συμμετείχαν στην Ιερά Παράκληση, η οποία τελέσθηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερόμενος στην θεολογία των Πατέρων για το πανάχραντο πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου.

Τέλος, ευχαρίστησε την Εφορεία Αρχαιοτήτων και την Διευθύντρια κ. Αναστασία Κουμούση, τον Σύλλογο Προστασίας Υγιείας και Περιβάλλοντος του Κέντρου Υγιείας Χαλανδρίτσας, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτ. π. Δημήτριο Παπαγεωργίου, τον Ιερέα της Πλατανόβρυσης π. Μιχαήλ Γκότση και τους συνεργάτας του και όλους όσοι συνέβαλαν, ώστε να πραγματοποιηθή η ωραία και συγκινητική αυτή τελετή.

Ευχήθηκε δε σε όλους τα δέοντα.

Ο ιστορικός Ναός, χιλίων περίπου ετών, αναστηλώθηκε και αποκαταστάθηκε, ενω τα Θυρανοίξια τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος πέρυσι. Τα Εγκαίνια του Ναού θα πραγματοποιηθούν προσεχώς.

    

Διαδώστε: