23/10/2024 23/10/2024 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών, ετελέσθη υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, επί τη ιερά μνήμη του Αποστολικού Πατρός και Ιερομάρτυρος Ιακώβου. Πλήθος πιστών κατέκλυσε τον Ιερόν Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών, προκειμένου να συμμετάσχει στην Θεία Λειτουργία και να κοινωνήσει των Θείων και Αχράντων...
23 Οκτωβρίου, 2024 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 23/10/2024 - 15:44

Η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στη Μητρόπολη Πατρών

Διαδώστε:
Η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στη Μητρόπολη Πατρών

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών, ετελέσθη υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, επί τη ιερά μνήμη του Αποστολικού Πατρός και Ιερομάρτυρος Ιακώβου.

Πλήθος πιστών κατέκλυσε τον Ιερόν Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών, προκειμένου να συμμετάσχει στην Θεία Λειτουργία και να κοινωνήσει των Θείων και Αχράντων Μυστηρίων.

Η Θεία Κοινωνία έγινε κατά τον αρχαίον πρωτοχριστιανικό τρόπο, χωριστά δηλαδή μετεδόθη το Άγιον Σώμα του Κυρίου και χωριστά το Τίμιο Αίμα, ως κοινωνούν και οι Ιερείς στο Άγιο Βήμα.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο Ιάκωβο τον Αδελφόθεο, στην αγία ζωή και διδασκαλία του και στην μαρτυρική τελευτή του. Επίσης ανέγνωσε τμήμα από την Καθολική Επιστολή του Αγίου Ιακώβου και ερμήνευσε τα χωρία που αναφέρονται στην πρακτική ζωή των πιστών και στην εφαρμογή των λόγων του Κυρίου σε έργα, ώστε να μη μένει κανείς μόνο ακροατής των λόγων του Κυρίου, αλλά να γίνεται και ποιητής. Επίσης ερμήνευσε το χωρίο που αναφέρεται στην γλώσσα η οποία πολλάκις, μετατρέπεται εις πυρ και «φονικόν» όργανο για τους συνανθρώπους μας, ενώ είναι προορισμένη να υμνεί και να ευλογεί τον Θεό και να αναπαύει τους ανθρώπους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων