02/05/2021 02/05/2021 Με λαμπρότητα και κατάνυξη η Αποστολική πόλις και Μητρόπολις των Πατρών εόρτασε την Ανάσταση του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού. Στον μεγαλοπρεπή Ναό του Πολιούχου των Πατρών αγίου Αποστόλου Ανδρέου προέστη της τελετής της Αναστάσεως και ετέλεσε την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος από τα πρόπυλα του περικαλλούς Ναού του...
02 Μαΐου, 2021 - 13:58

Μητροπολίτης Πατρών: «Η Παναγία να δώσῃ σε όλους την χαρά της Αναστάσεως του Υἱού Της…»

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Πατρών: «Η Παναγία να δώσῃ σε όλους την χαρά της Αναστάσεως του Υἱού Της…»

Με λαμπρότητα και κατάνυξη η Αποστολική πόλις και Μητρόπολις των Πατρών εόρτασε την Ανάσταση του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

Στον μεγαλοπρεπή Ναό του Πολιούχου των Πατρών αγίου Αποστόλου Ανδρέου προέστη της τελετής της Αναστάσεως και ετέλεσε την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος από τα πρόπυλα του περικαλλούς Ναού του Αποστόλου Ανδρέου, απευθυνόμενος προς τους ευσεβείς Χριστιανούς, μίλησε για την χαρά της Αναστάσεως, την οποία πρώτη εγεύθη η Υπεραγία Θεοτόκος, αφού πρώτη Εκείνη, κατά τους αγίους Πατέρας, είδε τον Αναστάντα Κύριο και ευχήθηκε από καρδίας ο Κύριος, διά πρεσβειών της Παναγίας μας να δώση σε όλους, αυτήν την εμπειρία της αναστάσιμης χαράς, την οποία ουδείς δύναται να αφαιρέση από τους υιούς της Αναστάσεως, ούτε αυτός ο θάνατος, αφού ο Αναστάς Κύριος τον κατήργησε συντρίβοντας την κεφαλήν του διαβόλου.

Αναστάσιμο ασπασμό και ευχές για ταχεία ανάρρωση, έστειλε ο Σεβασμιώτατος στους ασθενείς των Νοσοκομείων της Πάτρας και ιδιαίτερα σε όσους νοσούν από την λοιμική νόσο του κορωνοϊού, ως και στο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, εκάλεσε δε όλους σε δέηση και προσευχή υπέρ της απαλλαγής της Πατρίδος μας και όλου του κόσμου από την δοκιμασία της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επίσης απέστειλε από την πόλη των Πατρών τις πασχάλιες ευχές και στους απανταχού γης ευρισκομένους ομογενείς αδελφούς μας.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών προέστη της Ακολουθίας της Αναστάσεως και της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος μίλησε για τον θρίαμβο της Αναστάσεως και μετέφερε το Αναστάσιμο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων