24/09/2022 26/09/2022 Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, τελέσθη το απόγευμα του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου 2022 ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός επί της 58ης επετείoυ της επανακομιδής της τιμίας και χαριτοβρύτου Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου, από την Ρώμη στην Πάτρα (26 Σεπτεμβρίου 1964). Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον Εσπερινό ΕΔΩ. Στον Εσπερινό συγχοροστάτησαν οι Αρχιερείς, Σεβασμιώτατος...
24 Σεπτεμβρίου, 2022 - 22:09
Τελευταία ενημέρωση: 26/09/2022 - 15:46

Ο Εσπερινός της εορτής της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου στην Πάτρα

Διαδώστε:
Ο Εσπερινός της εορτής της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου στην Πάτρα

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, τελέσθη το απόγευμα του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου 2022 ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός επί της 58ης επετείoυ της επανακομιδής της τιμίας και χαριτοβρύτου Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου, από την Ρώμη στην Πάτρα (26 Σεπτεμβρίου 1964).

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον Εσπερινό ΕΔΩ.

Στον Εσπερινό συγχοροστάτησαν οι Αρχιερείς, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, Αντιπρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ (του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας), ο οικείος Αρχιερέας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Πλήθος πιστών συμμετείχε στον εόρτιο, πανηγυρικό Εσπερινό, οι οποίοι με ευλάβεια προσκύνησαν την Τιμία Κάρα και τον Σταυρό του μαρτυρίου του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου. Μεγάλο προσκύνημα παρατηρήθηκε και στον παλαιό Ναό του Αγίου Ανδρέου, όπου υπάρχει ο Τάφος του.

Τους προσκεκλημένους Αρχιερείς προσεφώνησε με λόγους θερμούς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Τον θείο λόγο κήρυξε εμπνευσμένα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος.

Ο Σεβασμιώτατος ομιλητής αναφέρθηκε στη σημασία της διδασκαλίας και της θυσίας του Πρωτοκλήτου των Αποστόλων στην Πάτρα, αλλά και στη σημασία της ορατής και σωματικής του παρουσίας, διά της αγίας και χαριτοβρύτου Κάρας του, η οποία επί 500 και πλέον έτη βρισκόταν στην Εσπερία.

Παρακάλεσε δε τον Άγιο Απόστολο Ανδρέα να πρεσβεύει υπέρ του Πατραϊκού Λαού και υπέρ του σύμπαντος κόσμου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων