Ι.Μ. Πατρών
31 Μαΐου, 2024

Ο Πρέσβης της Γερμανίας στον Μητροπολίτη Πατρών

Διαδώστε:

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, επισκέφθηκε ευρισκόμενος στην Πάτρα, ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα κ. Αντρέας Κίντλ, συνοδευόμενος από τον Πρόξενο της Γερμανίας στην Πάτρα, κ. Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Ο κ. Πρέσβης, ευλαβείται ιδιαιτέρως τον Απόστολο Ανδρέα, του οποίου το όνομα φέρει και προσκύνησε στον Ιερό Ναό του, την αγία Κάρα και στον Σταυρό του μαρτυρίου του Πρωτοκλήτου των Αποστόλων. Οι Ιερείς του Ναού ξενάγησαν τον υψηλό επισκέπτη στο Ιερό Αποστολείο και τον ενημέρωσαν για την ιστορία και την σημασία του Ναού για την πόλη και τον κόσμο ολόκληρο.

Στο ιερό Επισκοπείο Πατρών, ο Σεβασμιώτατος, είχε την χαρά να υποδεχθεί τον κ. Πρέσβη, να συζητήσουν για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, για τις σχέσεις των δύο χωρών, για την σημασία της Αποστολικής πόλεως των Πατρών για την Ευρώπη και την Δύση γενικότερα κ.λ.π.

Ο κ. Πρέσβης προσεκλήθη υπό του Σεβασμιωτάτου στις εορταστικές Εκδηλώσεις για τον Άγιο Απόστολο Ανδρέα τον προσεχή Νοέμβριο, κάτι το οποίο, όπως ο ίδιος δήλωσε επιθυμεί διακαώς.

Ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στον κ. Κίντλ μία εικόνα του Αποστόλου Ανδρέου, αντίγραφο της Εφεστίου εικόνος του Αγίου, η οποία ευρίσκεται στον μεγάλο Ναό.

Διαδώστε: