11/02/2022 11/02/2022 Με τρόπο θαυμαστό ενήργησε ο Άγιος Χαράλαμπος, οδηγώντας τα βήματα των Αστυνομικών Αρχών, στον εντοπισμό του δράστη της κλοπής της λειψανοθήκης, με το απότμημα του ιερού του Λειψάνου και άλλων ιερών αντικειμένων, τα οποία ο εν λόγω ιερόσυλος προ ολίγων ημερών αφαίρεσε από τον Ναό του Αγίου Χαραλάμπους στα Τσουκαλέικα Πατρών. Το ιερό απότμημα του...
11 Φεβρουαρίου, 2022 - 15:08
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2022 - 15:31

Πανηγυρική υποδοχή του Ιερού Λειψάνου Αγ. Χαραλάμπους που είχε κλαπεί

Διαδώστε:
Πανηγυρική υποδοχή του Ιερού Λειψάνου Αγ. Χαραλάμπους που είχε κλαπεί

Με τρόπο θαυμαστό ενήργησε ο Άγιος Χαράλαμπος, οδηγώντας τα βήματα των Αστυνομικών Αρχών, στον εντοπισμό του δράστη της κλοπής της λειψανοθήκης, με το απότμημα του ιερού του Λειψάνου και άλλων ιερών αντικειμένων, τα οποία ο εν λόγω ιερόσυλος προ ολίγων ημερών αφαίρεσε από τον Ναό του Αγίου Χαραλάμπους στα Τσουκαλέικα Πατρών.

Το ιερό απότμημα του μαρτυρικού Λειψάνου, ευρέθη κατά την διάρκεια του Εσπερινού της Εορτής του Αγίου, προσεκομίσθη από τους Αστυνομικούς της Ασφαλείας Πατρών, στον Ιερό Ναό και παρεδόθη ευλαβώς στα χέρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, ο οποίος χοροστατούσε στην εσπερινή Ακολουθία επί τη εορτή και ιερά μνήμη του Ιερομάρτυρος Αγίου.

Η λύπη του Ιερέως και όλων των κατοίκων του χωριού, μετετράπη σε άφατη χαρά και αγαλλίαση και τα χείλη σε προσευχή ευχαριστήριο εκινήθησαν και σε δοξολογία προς τον Πανάγιο Κύριό μας.

Η Αστυνομία ειδοποίησε τηλεφωνικώς τον Εφημέριο της Ενορίας π. Δημήτριο Μπιλιανό περί της ευρέσεως του Ιερού Λειψάνου, ενώ ευρίσκετο σε εξέλιξη ο πανηγυρικός Εσπερινός και ο Ιερεύς ενημέρωσε αμέσως τον χοροστατούντα Αρχιερέα.

Η υποδοχή του ιερού Λειψάνου έγινε πανηγυρικά και συγκινητικά.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, εμφανώς συγκινημένος, ανέφερε ότι ενώ είχε άλλο πρόγραμμα κατά την παραμονή της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους, μια παράξενη αίσθηση και εσωτερική δύναμη, τόσο έντονη, τον έκαμε κατά τρόπο ανεξήγητο να αλλάξει το πρόγραμμά του και να μεταβή στα Τσουκαλέικα για τον πανηγυρικό Εσπερινό του Αγίου Χαραλάμπους. Μάλιστα τον Ιερέα τον ενημέρωσε για την παρουσία του μισή ώρα προ του Εσπερινού. Διά τούτο και εκήρυξε τον θείο λόγο ο εντεταλμένος Ιεροκήρυξ π. Προκόπιος, όπως ήτο στο πρόγραμμα.

«Έτσι ήθελε ο Άγιος Χαραλάμπης», είπε μεταξύ των άλλων ο Σεβασμιώτατος, «να τον υποδεχθούμε επισήμως κατά την ώρα του Εσπερινού της μνήμης του, αφού κατ’ αυτή την ημέρα και ώρα ενήργησε θαυμαστώς για τον εντοπισμό του δράστου της ιεροσυλίας και της ευρέσεως του ιερού του Λειψάνου. Μέγα το όνομα της Παναγίας Τριάδος, τιμή εν ευλαβεία πολλή και προσκύνησις των Ιερών λειψάνων και της χαριτοβρύτου εικόνος του Αγίου Χαραλάμπους…»

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους Αστυνομικούς της Υποδιεθύνσεως Ασφαλείας Πατρών, οι οποίοι ενημέρωσαν τον Ιεράρχη λεπτομερώς για το θέμα και του ανέφεραν, ότι ο εν λόγω ιερόσυλος, κατείχε παρανόμως πλήθος ιερών κειμηλίων και αντικειμένων διά τα οποία θα ακολουθηθή η απαραίτητη διαδικασία, ώστε να αποδοθούν στους Ιερούς Ναούς απ’ όπου αφηρέθησαν.

Ο Σεβασμιώτατος, ετέλεσε και ανήμερα της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους την Θεία Λειτουργία στον περικαλλή νεόδμητο Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους στα Τσουκαλέικα, εν πληθούση Εκκλησία, όπου εκήρυξε τον θείο λόγο περί της μαρτυρίας και του μαρτυρίου των Αγίων και ανεφέρθη στην θαυμαστή μεσιτεία προς Θεόν του Αγίου Χαραλάμπους, ο οποίος έσωσε εκ της πανώλους λοιμικής νόσου, επανειλημένως πολλές πόλεις της Ελλάδος και θαυμαστώς διέσωσε τους κατοίκους των Φιλιατρών από την σφαγή των Γερμανών κατακτητών.

Επίσης μίλησε για την ευλάβεια των Τσουκαλαίων, την προστασία τους από τον Άγιο Χαράλαμπο και τη θαυμαστή συγκυρία της ευρέσεως του κλαπέντος ιερού Λειψάνου του κατά την ώραν του Εσπερινού της εορτής του.

Εκκλησιάσθη ο Γενικός Αστυνομικός Περιφερειακός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδος, Υποστράτηγος κ. Απόστολος Μαρτζάκλης, στον οποίο εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες και εν τω προσώπω του ευχαρίστησε όλους τους Αστυνομικούς και ιδιαιτέρως τους της Ασφαλείας για τις ενέργειές τους προς εντοπισμό των ιεροσύλων και της ανευρέσεως του Λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους και για την εν γένει δράση τους προς όφελος της κοινωνίας μας.

Ας ευχαριστήσωμε τον Άγιο, είπε ο Σεβασμιώτατος, όχι μόνο τώρα, αλλά και πάντοτε με την τήρηση του θελήματος του Θεού στη ζωή μας, με την μίμηση τη ζωής του Αγίου Χαραλάμπους διά της καλλιεργείας των αρετών και της συμμετοχής μας στην Μυστηριακή ζωή της αγίας μας Εκκλησίας.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων