30/06/2024 30/06/2024 Σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης και πνευματικής χαράς και αγαλλιάσεως, ο Πατραϊκός Λαός εορτάζει για πρώτη φορά μετά την αγιοκατάξη του Αγίου Γερβασίου, την πανέορτον και πανσεβάσιον μνήμη του. Πλήθη πιστών, καθ’ όλον τον μήνα, σπεύδουν να προσκυνήσουν τα χαριτόβρυτα Λείψανα του Αγίου διδασκάλου και πνευματικού πατρός των Πατρών, ο οποίος ιδιαίτερη θέση κατέχει στις καρδιές...
30 Ιουνίου, 2024 - 11:08
Τελευταία ενημέρωση: 30/06/2024 - 0:35

Πανηγυρικός Εσπερινός πρώτου εορτασμού του Αγίου Γερβασίου στα Συχαινά Πατρών

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός πρώτου εορτασμού του Αγίου Γερβασίου στα Συχαινά Πατρών

Σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης και πνευματικής χαράς και αγαλλιάσεως, ο Πατραϊκός Λαός εορτάζει για πρώτη φορά μετά την αγιοκατάξη του Αγίου Γερβασίου, την πανέορτον και πανσεβάσιον μνήμη του.

Πλήθη πιστών, καθ’ όλον τον μήνα, σπεύδουν να προσκυνήσουν τα χαριτόβρυτα Λείψανα του Αγίου διδασκάλου και πνευματικού πατρός των Πατρών, ο οποίος ιδιαίτερη θέση κατέχει στις καρδιές των Πατρέων, ως ο πολυαγαπημένος «παππούλης» στο πετραχήλι του οποίου πλήθος ανθρώπων αναπαύθηκε και από τους γλυκυτάτους λόγους του πολυάριθμοι αδελφοί μας οδηγήθηκαν εις θεογνωσία.

Ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός τελέσθηκε το Σάββατο, 29 Ιουνίου 2024, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής των Κατασκηνώσεων στα Συχαινά Πατρών, τις οποίες ο τρισμακάριος Γερβάσιος ίδρυσε, όπου και ο τάφος του και όπου φυλάσσονται και τα ιερά του Λείψανα.

(Πατήστε εδώ για να δείτε σε επανάληψη τον Μέγα Πολυαρχιεραρτικό Εσπερινό)

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, ο οποίος, εμπνευσμένα και με θεολογικό βάθος, εκήρυξε τον θείο λόγο.

Συνεχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες:

· Φιλαδελφείας κ. Μελίτων

· Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ

· Κυθήρων κ. Σεραφείμ

· Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος

· Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανάσιος

· Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος

· Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος

· Φθιώτιδος κ. Συμεών

· Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος,

· ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος και ο οικείος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε όλους τους Αρχιερείς και εξέφρασε πρωτίστως το βαθύτατον σέβας και τις ευγνώμονες ευχαριστίες προς το Σεπτό Πρόσωπο του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και την περί Αυτόν, Αγία και Ιερά Σύνοδο, διά την εν τοις δέλτοις των Αγίων, του Οσίου Γερβασίου, κατάταξη, καθώς και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, για την προώθηση του φακέλου, με ομόφωνη την απόφαση, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για την αγιοκατάταξη του Αγίου Γερβασίου.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων