07/11/2018 07/11/2018 Την άμεση σύγκλιση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου να αποφανθεί επί της συμφωνίας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και του Πρωθυπουργού, ζητεί ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Με συνέντευξή του  στην εκπομπή ”Σήμερα” του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης δήλωσε ότι κράτος “είναι θρησκευτικά ασφαλώς ουδέτερο αλλά το έθνος δεν είναι, είναι ομόθρησκο, είναι κατά μεγάλη...
07 Νοεμβρίου, 2018 - 13:05

Σύγκλιση της Ιεραρχίας για τη συμφωνία ζητεί ο Πειραιώς

Διαδώστε:
Σύγκλιση της Ιεραρχίας για τη συμφωνία ζητεί ο Πειραιώς

Την άμεση σύγκλιση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου να αποφανθεί επί της συμφωνίας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και του Πρωθυπουργού, ζητεί ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Με συνέντευξή του  στην εκπομπή ”Σήμερα” του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης δήλωσε ότι κράτος “είναι θρησκευτικά ασφαλώς ουδέτερο αλλά το έθνος δεν είναι, είναι ομόθρησκο, είναι κατά μεγάλη πλειοψηφία Ορθόδοξο”.

”Έχω τοποθετηθεί και έχω αποδείξει με νομικά κείμενα ότι το κράτος μας όχι είναι ουδετερόθρησκο απλώς, αλλά συμβάλει υπέρ των θρησκειών με το άρθρο 13 του Συντάγματος που θεωρεί ότι η θρησκευτική ελευθερία είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα” πρόσθεσε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων