Ι.Μ. Πειραιώς
03 Μαΐου, 2024

Μητροπολίτης Πειραιώς στον Εσπερινό της Αποκαθήλωσης: Αυτή η θυσία εγκαθίδρυσε μία νέα συνταγματική αιώνια τάξη

Διαδώστε:

Με την ιεροπρέπεια και την κατάνυξη που αρμόζει στην ημέρα τελέστηκαν, σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες καθώς και η Ακολουθία του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ Ψωίνος.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ σημειώνοντας πως «ζήσαμε και πάλι την ανατροπή της ανθρώπινης δικαιοσύνης, της ανθρώπινης λογικής, της ανθρώπινης μικρότητος» «με την συγκατάβαση, την απερινόητη αποδοχή, την μακροθυμία χωρίς όριο», τόνισε πως «αυτή η θυσία ανέτρεψε όλη την ιστορία. Εγκαθίδρυσε μία νέα συνταγματική αιώνια τάξη που υπεγράφη με το αίμα του αμνού του Θεού».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά τον οργανισμό Alter Ego Media και τον ιδιοκτήτη του κ. Ευάγγελο Μαρινάκη, μεγάλο ευεργέτη της Μητρόπολης, για την τηλεοπτική αναμετάδοση της Ιεράς Ακολουθίας από την τηλεόραση του MEGA, ευχόμενος σε όλους «Καλή Ανάσταση», «φωτισμό, μετάνοια και σωφροσύνη».

Το απόγευμα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς θα τελεστεί η Ακολουθία του Επιταφίου η οποία θα μεταδοθεί απευθείας από την τηλεόραση του MEGA στις 20:50.

 

Διαδώστε: