20/06/2024 20/06/2024 Την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε Ιερατική Σύναξη στο Π. Γυναικόκαστρο Κιλκίς με τη συμμετοχή πολλών φορέων της περιοχής & με κεντρικό ομιλητή τον Αρχιμανδρίτη Ισίδωρο Κάτσο, κληρικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών & Επίκουρο Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Αθηνών. Η Ιερατική Σύναξη ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής...
20 Ιουνίου, 2024 - 9:36
Τελευταία ενημέρωση: 20/06/2024 - 9:45

Ιερατική Σύναξη με επίκεντρο το όραμα για μια “πράσινη” Μητρόπολη Κιλκισίου

Διαδώστε:
Ιερατική Σύναξη με επίκεντρο το όραμα για μια “πράσινη” Μητρόπολη Κιλκισίου

Την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε Ιερατική Σύναξη στο Π. Γυναικόκαστρο Κιλκίς με τη συμμετοχή πολλών φορέων της περιοχής & με κεντρικό ομιλητή τον Αρχιμανδρίτη Ισίδωρο Κάτσο, κληρικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών & Επίκουρο Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Αθηνών.

Η Ιερατική Σύναξη ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, ενώ παρουσιάστηκε το όραμα του Σεβασμιωτάτου για μια “πράσινη” Μητρόπολη και ανακοινώθηκε η δράση της Α.Μ.Κ.Ε της Ιεράς Μητροπόλεως, ο”Κορμοράνος”.

Η κλιματική αλλαγή μας επηρεάζει όλους και κυρίως τους απογόνους μας! Η Μητρόπολη επιθυμεί να προστατεύσει τη φύση της Επαρχίας της, τον πολιτισμό, την ενέργεια, την ισόρροπη ανάπτυξη και επιθυμεί να ενημερώσει περιβαλλοντικά το ποίμνιό της, για την προστασία, την ανάδειξη και την αειφόρο αξιοποίηση των υγρότοπων της περιφερειακής ενότητας του Κιλκίς. Παράλληλα επιθυμεί να συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, στον τουρισμό της παρατηρήσεως των πουλιών, της φυσιολατρείας, της υγείας και της ευεξίας, της πηλοθεραπείας καθώς και του οικοτουρισμού.

Το ερχόμενο διάστημα θα υπάρξουν πολλές ανάλογες δράσεις και το Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί Οικολογική Ημερίδα, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στη Λίμνη της Δοϊράνης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων