Ι.Μ. Πολυανής και Κιλκισίου
13 Σεπτεμβρίου, 2024

Ιερατική Σύναξη στην Ι.Μ. Κιλκισίου για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Κιλκίς

Διαδώστε:

Η 1η Ιερατική Σύναξη για το Νέο Εκκλησιαστικό Έτος της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024.

Κεντρικό θέμα ήταν η ευλογητή έλευση του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στο Κιλκίς και στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου από τις 21 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2024 με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών από την ανύψωση της Επισκοπής Πολυανής σε Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου.

Δόθηκαν οι τελικές οδηγίες και κατευθύνσεις προς τους Κληρικούς που έχουν την ευθύνη των σχετικών εκδηλώσεων ώστε όλα να είναι έτοιμα για το ιστορικό γεγονός που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην ακριτική Μητρόπολη της Μακεδονίας.

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024 στις 12:00 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η επίσημη υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχου μπροστά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Κιλκίς.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης του Κιλκίς, θα ευλογήσει πλήθος δραστηριοτήτων της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου και θα λειτουργήσει την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Διαδώστε: