Ι.Μ. Πολυανής και Κιλκισίου
25 Οκτωβρίου, 2024

Ο Μητροπολίτης Κιλκισίου στην εκδήλωση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού

Διαδώστε:

Σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού – Παράρτημα Κιλκίς παρέστη το απόγευμα της Πέμπτης 24 Οκτωβρίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό.

Η ενημερωτική εσπερίδα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Επιμελητηρίου Κιλκίς με ομιλητή τον Διδάκτορα Εκκλησιαστικού και Κανονικού Δικαίου και Άρχοντα Ασηκρήτη της Μ.τ.Χ.Ε. Δρ. Αναστάσιο Βαβούσκο.

Ο ομιλητής, στο πρώτο μέρος της εισηγήσεως του, αναφέρθηκε στην ιστορική διαφωνία Βενιζέλου – Κωνσταντίνου τον Οκτώβριο του 1912 καθώς και στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας τη νομική πλευρά των γεγονότων.

Ακολούθως μίλησε για την λεγόμενη «Μακεδονική Εκκλησία» υπό το πρίσμα της Συμφωνίας των Πρεσπών του 2018.

Στην ενδιαφέρουσα εκδήλωση, η οποία ήταν ενταγμένη στους εορτασμούς των 100 χρόνων από την ανύψωση της Επισκοπής Πολυανής σε Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου, παρέστησαν εκτός των άλλων ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, εκπρόσωποι του Στρατού και Φορέων της περιοχής.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

 

 

Διαδώστε: