Ι.Μ. Πολυανής και Κιλκισίου
08 Σεπτεμβρίου, 2023

Ο Μητροπολίτης Κιλκισίου στην έναρξη της εμποροπανήγυρης του Κιλκίς

Διαδώστε:

Φορτωμένη με τα δώρα του εμπορίου και της τοπικής λαογραφικής παράδοσης ξεκίνησε την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023 η Εμποροπανήγυρη Κιλκίς.

Οι πολίτες έσπευσαν παρά τη βροχόπτωση στα εγκαίνια της μεγάλης φθινοπωρινής γιορτής της πόλης, στην πλατεία Λατσιών, μπροστά από το Δημαρχείο Κιλκίς και η οποία θα διαρκέσει έως την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος χαιρέτησε την έναρξη του μεγάλου αυτού θεσμού του Δήμου που η ύπαρξη του χάνεται στο βάθος των χρόνων, απευθύνοντας ευλογητικές ευχές στο Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτριο Κυριακίδη και τους συνεργάτες του για την άρτια διοργάνωση της Εμποροπανήγυρης και προς τους εκθέτες και πολιτιστικούς φορείς για πλούσια καρποφορία στο έργο τους.

Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε την ανάγκη για ενότητα και συνεργασία όλων για το κοινό καλό, τονίζοντας ότι μέσα από το εμπόριο και τις δράσεις της τοπικής οικονομίας αναδεικνύεται η παράδοση καθώς και το πολιτιστικό έργο των φορέων που κρατούν ζωντανή την ιστορία του τόπου.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης και ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ αμέσως μετά μαζί με τους εκπροσώπους των αρχών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Βαρθολομαίος ξεναγήθηκε στα εκθεσιακά περίπτερα απ’ τον Δήμαρχο Κιλκίς, όπου είχε την ευκαιρία να συγχαρεί τους εκπροσώπους των Κοινωνικών, Πολιτιστικών και Αθλητικών Φορέων και να ενημερωθεί για τις δραστηριότητές τους.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Διαδώστε: