08/10/2024 08/10/2024 Με κάθε λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 6 Οκτωβρίου, η τελετή έναρξης του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Δήμου Κιλκίς, το οποίο έρχεται και πάλι στη γενέτειρα πόλη του, για να χαρίσει μοναδικές στιγμές ψυχαγωγίας και να περιβάλλει με την πολύχρωμη αύρα του, τους πολυάριθμους παλιούς και νέους φίλους της τέχνης του...
08 Οκτωβρίου, 2024 - 19:40
Τελευταία ενημέρωση: 08/10/2024 - 19:11

Ο Μητροπολίτης Κιλκισίου στο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Δήμου Κιλκίς

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Κιλκισίου στο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Δήμου Κιλκίς

Με κάθε λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 6 Οκτωβρίου, η τελετή έναρξης του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Δήμου Κιλκίς, το οποίο έρχεται και πάλι στη γενέτειρα πόλη του, για να χαρίσει μοναδικές στιγμές ψυχαγωγίας και να περιβάλλει με την πολύχρωμη αύρα του, τους πολυάριθμους παλιούς και νέους φίλους της τέχνης του κουκλοθεάτρου και της παντομίμας.

Ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος συμμετείχε στην εναρκτήρια εκδήλωση και συνεχάρη θερμά τόσο το Δήμαρχο Κιλκίς και τους συνεργάτες του για την φετινή διοργάνωση, όσο και το Υπουργείο Πολιτισμού που διά της Υπουργού Λίνας Μενδώνη στηρίζει έμπρακτα τον καταξιωμένο αυτό θεσμό που ξεκίνησε το 1999.

Φέτος συμμετέχουν είκοσι τρεις διαλεχτοί καλλιτεχνικοί Θίασοι από Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Βραζιλία και Ιαπωνία, που θα αναλάβουν, από την πρωταγωνιστική θέση του αφηγητή, να συνθέσουν συναρπαστικές ιστορίες, δίνοντας με τα σύνεργα και τις θαυμαστές τους τεχνικές, ζωή στις κούκλες και στις μαριονέτες.

Η μεγάλη γιορτή του πολιτισμού και της καλλιτεχνικής δημιουργίας στην πόλη του Κιλκίς ξεκίνησε το Σάββατο 5 Οκτωβρίου και θα κρατήσει έως τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων